7.2 C
Biograd na Moru
25/02/2021 05:48

Besplatne filmske radionice za mlade iz Benkovca

Najnovije

Od ponedjeljka punkt za cijepljenje na Višnjiku

PUNKT za cijepljenje ŠC Višnjik započet će  s radom od 01. 03. 2021. godine prema već prije dogovorenom rasporedu...

Oprez pri spaljivanju biljnog otpada: Kazne do 150 tisuća kuna

Dolazak ljepšeg vremena za vatrogasce znači povećan broj intervencija na požarima otvorenog prostora zbog nekontroliranog spaljivanja biljnog otpada. Ovi...

DV Biograd: Roditelji, prijavite se na prvo interaktivno predavanje

Dugogodišnje voditeljice radionica za roditelje „Rastimo zajedno“ provodit će kroz mjesec ožujak tri interaktivna web predavanja pod nazivom „RZ...

Besplatne filmske radionice za mlade s područja Grada Benkovca održavat će se od 15. do 28. veljače 2021. godine. Dio radionica će se održati online, a praktični dio (snimanje video materijala i zvuka) na otvorenom u Benkovcu.

Organiziramo besplatnu filmsku radionicu kako bi približili svijet snimanja filma mladima s područja Grada Benkovca.
Radionice će se održati online i uživo, kak’ bi se reklo offline, od 15. do 23. veljače. Kreativnosti neće nedostajati jer su radionice dizajnirane za razvijanje mašte, igru i eksperimentiranje!  🌟Filmske radionice će se održavati online i offline, ukupno šest radionica.

Prva radionica će se održati 15. veljače 2021. godine putem Zoom platforme na kojoj ćemo se upoznati, napraviti uvod u snimanje kratkometražnog filma i predstaviti osnovne elemente, plan, perspektiva, kompoziciju i sl.

Nakon svake radionice sudionici će imati zadatke poput snimanja video sadržaja s DSLR kamerom i mobitelom, snimanje zvuka i sl.

Prijavi se na besplatne radionice snimanja kratkometražnih filmova. Ispuni prijavnicu OVDJE.

1. UVOD I FILMSKA SLIKA

Što je film i kako se možemo baviti filmom?
Što razlikuje filmske vrste i rodove, a koji su im elementi svima zajednički?
Koje su faze rada na filmu?
Vizualni aspekti filma: plan, perspektiva, kompozicija.
Vježbica za doma.

Gdje?

Online, putem platforme ZOOM. Prijavljeni polaznici će dobiti poveznicu za konferencijski poziv putem elektroničke pošte.

Kada?

15. veljače 2021. Godine. Točno vrijeme održavanje radionice ćemo odrediti nakon konzultacija sa zainteresiranima.

2. ZVUK

Kako, što i zašto čujemo na filmu?
Proces stvaranja filmskog zvuka – od opreme do izvedbe
Polaznici će dobiti uvid u funkcije, vrste i mogućnosti rada sa zvukom, i priliku da osvježe svoj odnos prema slušanju i dokumentiranju zvuka.

Gdje?

Online, putem platforme ZOOM. Prijavljeni polaznici će dobiti poveznicu za konferencijski poziv putem elektroničke pošte.

Kada?

17. veljače 2021. godine. Točno vrijeme održavanje radionice ćemo odrediti nakon konzultacija sa zainteresiranima.

3. MONTAŽA

Što je uopće montaža?
Koja su i čemu služe montažna “pravila”?
Proći ćemo kroz tipove, pravila i osnove montaže i osvijestiti zašto je ona ključan dio filmskog procesa kroz analizu filmskih primjera primijenit ćemo teme o kojima smo dosad govorili.

Gdje?

Online, putem platforme ZOOM. Prijavljeni polaznici će dobiti poveznicu za konferencijski poziv putem elektroničke pošte.

Kada?

19. veljače 2021. godine. Točno vrijeme održavanje radionice ćemo odrediti nakon konzultacija sa zainteresiranima.

4. I 5. PRAKTIČNI DIO

Polaznici će rukovati filmskom opremom i kroz vježbu proizvesti kratki film odnosno filmsku scenu, primjenjujući znanja koja su učili tijekom prethodnih radionica.

Gdje?

Grad Benkovac.

Kada?

20. i 21. veljače 2021. godine. Točno vrijeme održavanje radionica ćemo odrediti nakon konzultacija sa zainteresiranima.

6. REALITY CHECK

Kratki osvrt na naučeno, propušteno, željeno i ostvareno!

Gdje?

Online, putem platforme ZOOM. Prijavljeni polaznici će dobiti poveznicu za konferencijski poziv putem elektroničke pošte.

Kada?

Eh, da ti je znat’. Točno vrijeme održavanje radionice ćemo odrediti nakon konzultacija sa zainteresiranima.

Za koga?
Mladi s područja grada Benkovca od 15. do 29. godina.

Više informacija o radionicama možete pročitati na  https://generatorkulture.eu/novost/sudjeluj-na-besplatnim-filmskim-radionicama

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavnicu – https://bit.ly/3cuxROk

Najpopularnije

SVE SPREMNO ZA GRADNJU: POS stanovi u Sv. Filip i Jakovu dobili građevinsku dozvolu

Već je neko vrijeme poznato da Općina Sv. Filip i Jakov provodi program izgradnje stanova po Programu društveno poticajne...
- Promo -

RAZVITAK PODUZETNIŠTVA U SV. FILIP I JAKOVU: Uskoro kreće natječaj za kupnju zemljišta u Poslovnoj zoni

U završnoj je fazi priprema natječaja za prodaju zemljišta buduće “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov,...

Projekt “Platforma za Kino” provodi se u Sv. Filipu i Jakovu

Udruga U Pokretu potpisala je ugovor sa Zakladom Kultura Nova za provođenje projekta "Platforma za Kino" s ciljem jačanja operativnih kapaciteta Platforme te poticanja razvoja...

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL Tablice omogućuje SofaScore LiveScore sofa_embed('sofa-standings-embed-48-29241', window); 2. HNL Tablice omogućuje SofaScore LiveScore sofa_embed('sofa-standings-embed-4772-29242', window); Košarka ABA liga Tablice omogućuje SofaScore LiveScore sofa_embed('sofa-standings-embed-2451-24437', window); HT Premijer Liga Tablice omogućuje SofaScore LiveScore ...

Kaufland ponovno povećava primanja zaposlenika

Kaufland je nakon izazovne 2020. odlučio ponovno povećati primanja svih zaposlenika na nerukovodećim radnim mjestima, a izvrsnost ove tvrtke u upravljanju ljudskim resursima potvrđuju...

Povezane vijesti

- Promo -