9.4 C
Biograd na Moru
5/12/2023 12:03

Dodijeljene plakete “Zlatna kuna” najuspješnijim trgovačkim društvima Zadarske županije za poslovanje u 2019. godini

Najnovije

Grad Biograd na Moru: Isplata Božićnice umirovljenicima

Povodom nadolazećih božićnih blagdana Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, dipl.ing.agr., donio je Odluku o isplati prigodnog dara...

Grad Biograd na Moru: Isplata Božićnica osobama starije životne dobi

Povodom nadolazećih blagdana Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, dipl. ing. agr., donio je Odluku o isplati prigodnog...

Dropkick Murphys dolaze na stadion Šalata

Miljenici domaće publike, nezaustavljivi irsko-američki folk punkeri Dropkick Murphys, dolaze na zagrebački stadion Šalata u srijedu 12. lipnja 2024 Najpopularniji...

Na 5. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Zadar dodijeljene su plakete “Zlatna kuna” najuspješnijim trgovačkim društvima Zadarske županije za poslovanje u 2019. godini.

Obraćajući se nazočnima predsjednik Županijske komore Zadar Denis Ikić osvrnuo se na rekordne rezultate zadarskog gospodarstva u prošloj 2019. godini i na sve probleme koji su uzrokovani epidemijom u ovoj godini.

„Prošla godina za koju se dodjeljuju priznanja je iz današnje perspektive i daleka prošlost, ali moramo spomenuti da je bila rekordno pozitivna u svim ekonomskim indikatorima i bila je kruna odličnih poslovnih rezultata županijskog gospodarstva zadnjih 6 godina od kad smo izašli iz krize iz 2009. godine. 2019. poslovna godina za gospodarstvo Zadarske županije bila je dosad najuspješnija: ostvareni su rekordi u broju aktivnih tvrtki, broju zaposlenih, visini aktive, visini vlastitog kapitala, ukupnim prihodima, prihodima od prodaje u inozemstvu i, što je najvažnije, iskazanoj dobiti.“, istaknuo je Denis Ikić te dodao kako ova godina neće biti takva zbog znanih razloga epidemije i nemogućnosti ili otežanog ostvarivanja poslovnih aktivnosti u nekim sektorima turizma, prometa i ugostiteljstva, ali i da postoji čitav niz sektora koji su i u ovoj godini ostvarili rezultate usporedive ili čak bolje nego u 2019.

U ime Zadarske županije obratio se zamjenik župana Šime Mršić koji je rekao kako su ova priznanja iz razdoblja kada smo živjeli ono staro, a ne ovo novo normalno, i u kojoj su gospodarstvenici mogli poslovati bez svih ograničenja s kojima se bore od ožujka ove godine.
„Naravno, ne znači to da i u prošloj godini nisu nailazili na probleme, no usprkos svemu bili su odvažni, hrabri, uporni i ustrajni, ulagali su i u materijalne uvjete rada svojih djelatnika i u kadrovski potencijal te stoga uspjeh nije mogao izostati.
Takvi, hrabri i ustrajni, ovogodišnji laureati su koji nam dolaze iz metaloprerađivačke i auto industrije te marikulture i riboprerađivačke industrije. Koristim prigodu i upućujem im svoje iskrene čestitke“, rekao je Šime Mršić .

Rekao je kako je ovo vrijeme koje trenutno živimo donijelo pregršt problema, no ujedno nam je i bilo i dobrim učiteljem.
„Gospodarska grana u koju smo polagali najveće nade i ulaganja – turizam – pokazala se iznimno krhkom u kriznim situacijama, no ono što je opstalo i u ovoj krizi upravo su proizvodnja i prerađivačka industrija. Svaka kriza je i prilika, pa vjerujem da ćemo i iz ove krize svi izaći s novim spoznajama, drugačijim idejama i novim, možda nešto izmijenjenim, planovima za budućnost.“, istaknuo je Mršić.

Tradicionalna priznanja ŽK Zadar plaketa „Zlatna kuna“ najuspješnijim tvrtkama dodjeljuje se u tri kategorije; tako je za malo trgovačko društava priznanje dobilo poduzeće OLIMP d.o.o. za proizvodnju i trgovinu iz Benkovca. Nagradu je članu uprave Hrvoju Petričiću uručio gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

U ime najboljeg srednjeg trgovačkog društva u protekloj godini priznanje je dobila PELAGOS NET FARMA d.o.o. za marikulturu i trgovinu iz Zadra, a nagradu je članu uprave Nenadu Horvatu uručio predsjednik Županijske komore Zadar Denis Ikić.

Direktoru LTH metalni lijev d. o. o. iz Benkovca Milivoju Kneževiću uručena je plaketa Zlatna kuna za najuspješnije veliko trgovačko društvo. Nagradu je uručio zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

U ime nagrađenih obratio se Milivoj Knežević koji je zahvalio na nagradama i izrazio optimizam za slijedeću godinu.

Kristalnu kunu dobila je tvrtka HSTEC d.d. iz Zadra kao nagradu za osvojene tri plakete Zlatna kuna u 2016. 2017. i 2018. godini u kategoriji srednjih trgovačkih društava.

Na poseban način ove godine Županijska komora Zadar uz plaketu „Zlatna kuna“ za životno djelo zahvalila se Dariju Jurinu za doprinos u razvoju gospodarstva Zadarske županije i vođenju Županijske komore Zadar.

„Vođen idejom humanosti, ali i lokalpatriotizmom kao iskonski zaljubljenik u svoj grad, zadarsku regiju i ljude ovog podneblja, zajedno s mrežom uspješnih gospodarstvenika koju je strpljivo gradio cijeneći zajedničke, ali i partikularne interese, i sam je dao nesebičan doprinos modernizaciji Opće bolnice Zadar i Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu. Bio je jedan od protagonista u realizaciji i osmišljavanju važnijih kapitalnih projekata koji svojom prepoznatljivošću grad Zadar svrstavaju u prvi red urbanih središta moderne Hrvatske, ali i šire. Njegov radni vijek obilježen je i upornim zalaganjem i jedinstvenim pravilima djelovanja za sve gospodarske subjekte osobito u godinama rata i poraća kad je zadarsko gospodarstvo trebalo dodatni zamah kako bi se prvenstveno očuvalo, a malo zatim i oporavilo. O neospornim zaslugama i svemu navedenom svjedoči i sjednica Gospodarskog vijeća održana 9. rujna 2020. godine kada je konsenzusom svih nazočnih članova odlučeno kako se zbog nesebičnog truda i zalaganja, koji se prije svega ogleda u izgradnji, jačanju, ali i prepoznatljivosti HGK kao institucije, ali i gospodarstva Zadarske županije u cjelini.“, čulo se danas na svečanosti koja je zbog epidemioloških mjera održana s malim brojem uzvanika.

U svom obraćanju Dario Jurin je podsjetio na teška vremena i krize iz kojih je zadarsko gospodarstvo izašlo još jače. Posebno je istaknuo slogu i osjećaj zajedništva koji je bio neophodan u zajedničkim humanitarnim akcijama u našoj županiji.

Najnovije

Grad Biograd na Moru: Isplata Božićnice umirovljenicima

Povodom nadolazećih božićnih blagdana Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, dipl.ing.agr., donio je Odluku o isplati prigodnog dara...
- Promo -

Grad Biograd na Moru: Isplata Božićnica osobama starije životne dobi

Povodom nadolazećih blagdana Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, dipl. ing. agr., donio je Odluku o isplati prigodnog dara (Božićnice) u 2023. godini...

Dropkick Murphys dolaze na stadion Šalata

Miljenici domaće publike, nezaustavljivi irsko-američki folk punkeri Dropkick Murphys, dolaze na zagrebački stadion Šalata u srijedu 12. lipnja 2024 Najpopularniji svjetski predstavnici Celtic punk rock...

Biosfera Biograd: Predavanje “Učinci vjetrozaštitnih pojaseva na okoliš i poljoprivredu”.

U suradnji s Udrugom Permakultura Dalmacija 8. prosinca 2023. u 11 sati u Centru za održivi i aktivni turizam BioSfera u Biogradu n/M,Trg kralja...

Općina Sv. Filip i Jakov osigurava božićnice za svoje umirovljenike

Općina Sv.Filip i Jakov i ove godine će nastaviti s tradicijom isplate božićnice umirovljenicima s područja općine te im tako poželjeti nadolazeće sretne blagdane. Božićnica...

Povezane vijesti

- Promo -