24.4 C
Biograd na Moru
26/09/2023 20:53

Fuchs: Školska godina počinje bez posebnih mjera

Najnovije

Stanovnici Vrane moraju prokuhavati vodu za piće

Zbog zamućenja vode na izvorištu, mole se stanovnici mjesta Vrana, da vodu iz vodovodne mreže prokuhavaju prije korištenja za...

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama, 1000 poziva upomoć

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Obilježava se u spomen na 22. rujna 1999. kada su na...

Županijska skupština odobrila Zavodu za hitnu medicinu nabavu 15 novih vozila za sanitet i hitnu

U prvih šest mjeseci 2023. godine, Zadarska županija bez proračunskih korisnika ostvarila je 16 milijuna eura prihoda uz...

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u četvrtak kako školska godina u svim školama u Hrvatskoj počinje bez nekih posebnih mjera, pa za razliku od prethodne dvije godine nisu ni donosili nikakvu vladinu odluku o prelasku nastave na online model.

“Nadam se da će tako i ostati, ako nešto bude bilo potrebno mijenjati tijekom godine u smislu eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije pravovremeno ćemo intervenirati”, rekao je Fuchs prije sjednice Vlade.

“Zadnje dvije godine smo u organizaciji nastave zadovoljili ono što se očekivalo od Ministarstva i na taj način ćemo odvijanje nastave u školama nastaviti držati pod kontrolom”, dodao je.

Komentirajući podatke da je prošle godine bilo manje odlikaša, ali više izostanaka, ministar je rekao da se manji broj odlikaša može gledati u pozitivnom smislu, da ipak dolazi do objektivnijeg ocjenjivanja, a veći broj izostanaka objašnjava specifičnim epidemiološkim mjerama.

Podsjetio je da se u početku zbog jednog ili dva pozitivna učenika čitav razred stavljao u izolaciju i imao online nastavu, a ove godine su pozitivni učenici bili kod kuće, što se evidentiralo kao opravdani izostanak iz škole.S obzirom na najave dijela autoprijevoznika da će ukinuti linije tamo gdje nema dovoljno djece, Fuchs je rekao da će sada Vlada donijeti odluku o subvencioniranju prijevoza kod autoprijevoznika.

“Sva djeca u osnovnim školama imaju besplatan prijevoz koji je u ingerenciji osnivača koji za to dobivaju sredstva kroz decentralizirani mehanizam iz državnog proračuna, a učenicima viših razreda centralno ministarstvo iz proračuna subvencionira prijevoz”, ustvrdio je.

Fuchs podsjeća da je sama organizacija linija na razini županija i one se moraju pobrinuti za to, a na Vladi je da osigura sredstva.

Upitan mogu li onda djeca biti mirna, rekao je da je siguran kako županije neće ostaviti nijedno dijete izvan škole zato što nisu uspjele dogovoriti neki oblik prijevoza s firmama koje održavaju linije.
hina

Najpopularnije

Grad Biograd bilježi porast broja stanovnika

Hrvatska ima manje od  4 milijuna stanovnika - 3.888.529, pokazuje popis stanovništva, na kojemu je popisano nešto više njih,...
- Promo -

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { ...

Tomislav Bralić i klapa Intrade snimili spot za pjesmu “Ostajem tu”

Ljubav prema Jadranu, moru, Dalmaciji, lokalitetu u kojem su odrasli, Tomislav Bralić i klapa Intrade predočili su pjesmom “Ostajem tu” Vinka Barčota, autora kojemu...

Grad Biograd na Moru na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom brine za obrazovanje gradske mladeži: 200€ za sve studente

. Gradonačelnik Grada Biograda na Moru, Ivan Knez, istaknuo je svoju snažnu predanost u obrazovanju i dobrobiti svojih sugrađana. U svojim naporima za oblikovanje svjetlije...

Povezane vijesti

- Promo -