14.4 C
Biograd na Moru
19/04/2024 19:49

Izabrano novo vodstvo DVD-a Sv. Filip i Jakov

Najnovije

Rekreativni MTB „Maraton Vransko Jezero 2024″ – Pakoštane

I ove godine u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Općine Pakoštane održati će se rekreativni MTB „Maraton...

Košarkaški turnir ovaj vikend u Sv. Filip i Jakovu

U organizaciji Hrvatskog Košarkaškog Saveza i Košarkaškog Kluba Pristan iz Sv. Filip i Jakova ovu subotu i nedjelju održava...

U petak svečano otvaranje Doma kulture u Benkovcu

U petak , 19 travnja svečano je otvaranje Doma kulture u Benkovcu u 19 sati...

U prostorijama općinske vijećnice 27.12.2019. godine u 17sati u Svetom Filip i Jakovu održana je izvanredna Skupština DVD-a Sv. Filip i Jakov koju je predvodio predsjednik Društva Zoran Pelicarić

Pelicarić je pojasnio da s obzirom da se dosadašnji zapovjednik gosp. Joško Majica zahvalio na toj časnoj dužnosti koju je obavljao 25 godina i četiri mjeseca, a u svojoj 69 godini života, upravni odbor je temeljem članka 50. Statuta DVD-a Sveti Filip i Jakov na svom 11. sastanku u ovom mandatu dana 11.12.2019. godine u dogovoru sa članovima DVD-a donio prijedlog o imenovanju zapovjednika, zamjenika zapovjednika i tajnika na određeno vrijeme odnosno do kraja mandata aktivnog upravnog odbora, a to je treći mjesec 2021. godine. Napomenuo je da su se dogovorili sa Joškom da u granicama svojih mogućnosti još neko vrijeme bude na raspolaganju budućim i operativnim članovima, te upravi u izvršavanju intervencija, zadataka i obveza koje svima zajedno predstoje te je uslijedio dnevni red.

Dnevni red:

Otvaranje rada skupštine s uvodnim pozdravom,
Izbor radnih tijela Skupštine: radnog voditeljstva, zapisničara, 2 ovjerovitelja zapisnika, verifikacijskog povjerenstva,
Izvješće verifikacijskog povjerenstva,
Razrješenje zapovjednika, zamjenika zapovjednika i tajnika,
Biranje zapovjednika, zamjenika zapovjednika i tajnika,
Imenovanje članova za upravni odbor.

Nakon prihvaćanja dnevnog reda izabrano je radno voditeljstvo; Zoran Pelicarić – predsjedavajući, Igor Pedisić – član,
Zapisničar; Ivan Baričić,
Dva ovjerovitelja zapisnika; Jakov Eškinja i Goran Petrina,
Verifikacijsko povjerenstvo; Šime Mikas – predsjednik, te članovi Zdravko Eškinja i Damir Majica.

Četvrta točka dnevnog reda bila je razrješenje zapovjednika, zamjenika zapovjednika i tajnika.
S obzirom da se zapovjednik gosp. Joško Majica „zahvalio“ na dužnosti zapovjednika, prvenstveno zbog dobi u kojoj se nalazi, razriješili su se uz zapovjednika i zamjenik zapovjednika te tajnik kako bi uskladili navedene funkcije sa adekvatnim zamjenama, stoga su se razriješili dužnosti zapovjednik DVD-a Joško Majica, zamjenik zapovjednika Denis Erstić i tajnik Stjepan Marko Batur.

Uslijedilo je biranje zapovjednika, zamjenika zapovjednika i tajnika do trećeg mjeseca 2021. godine, kada će im isteći mandat zajedno i sa ostalim članovima upravnog odbora. Prijedlog upravnog odbora je bio sljedeći :
Za zapovjednika: Stjepan Marko Batur,
Za zamjenika zapovjednika: Nikola Zrilić,
Za tajnika: Denis Erstić.

Nakon usvajanja prijedloga od strane Skupštine, Pelicarić je čestitao imenovanima na izabranim funkcijama, te im zaželio puno uspjeha u radu.

Upravni odbor čine sedam članova, od čega pet po funkciji, a dva se biraju. Sukladno članku 41. Statuta DVD-a Sveti Filip i Jakov, pet članova upravnog odbora po funkciji su:
Predsjednik: Zoran Pelicarić,
Dopredsjednik: Dario Batur,
Zapovjednik: Stjepan Marko Batur,
Zamjenik zapovjednika: Nikola Zrilić,
Tajnik: Denis Erstić, te dva člana koja su birana na prethodnim Skupštinama, a to su gosp. Igor Pedisić i Damir Majica, članove nadzornog odbora koji su ostali kao i do sada: predsjednik Ivan Baričić, te članovi Mario Eškinja i Martin Brkljača.

Prije kraja Skupštine, sa par riječi se obratio dugogodišnji i do danas jedini zapovjednik od postojanja DVD-a, gosp. Joško Majica;

“Evo u 69 godini života, nakon 47 godina provedenih u vatrogastvu, te 25 godina i 4 mjeseca u DVD-u Sveti Filip i Jakov kao zapovjednik, došlo je vrijeme kada ovu funkciju, a s njom i odgovornost preuzimaju mlađe snage. U ovih 25 godina postojanja Društva smatram da se puno postiglo, slovili smo među boljim DVD-ima u županiji što dovoljno govori koliki smo uspjeh svi zajedno postigli.
Biti u vrhu DVD-a Zadarske županije iznimna je čast, čime možemo biti svi ponosni, kako članovi DVD-a (a bilo ih je dosta koji su prošli kroz DVD, čak 170 članova ukupno, od čega danas 55 u registru), tako i svi oni koji su nas pratili, od sponzora; udruge Napredak, TZO Općine Sv. Filip i Jakov, Plodina, MADA produkcije, Mariborski vodovod, Zagrebački holding, Nizozemske kolege i drugi, do svih voditelja i radnika komunalnog pogona, članova poglavarstva odnosno općinskih vijeća na čelu sa načelnicima općine Ivica Prtenjača, Mirko Đinđić, Klara Eškinja Glavan, Milivoj Vuletić, Marin Colić, Igor Pedisić do sadašnjeg Zorana Pelicarić. Moram spomenuti i neke koji su bili u osnivanju Društva u vrijeme Domovinskog rata; Slavko Fantina, Željko Eškinja, Milivoj Milat, Milivoj Vuletić, Anđelko Mišo Erstić, Joško Majica te dugogodišnji predsjednik Ivo Eškinja“, molim Vas jedan veliki pljesak za sve njih, poručio je Majica.

“Kako sam već rekao imali smo dobru suradnju sa svima koje sam do sada spomenuo, a također smo imali, a imamo i dalje odlične odnose sa drugim vatrogasnim postrojbama JVP Biograd, DVD Sukošan, DVD Polača, DVD Drage, DVD Pakoštane Vrgada Vrana, DVD Ražanac, DVD Mala Mlaka (Zagrebačka županija) te kao šlag na kraju Vatrogasna zajednica zadarske županije na čelu sa predsjednicima i zapovjednicima Kažom Kolanović, Željkom Šošom i Borisom Jović“.

“Svi zajedno smo doprinijeli da ovaj DVD kotira visoko, a sada na Vama mladima je da zadržite tu ljestvicu visoko, pa čak i da je podignete. Vi to možete, imate znanja, imat ćete mogućnosti, budite jedinstveni, budite hrabri, čuvajte se i poštivajte međusobno, budite odgovorni prema svemu što imate i to čuvajte, to je naše i Vaše naslijeđe.
Ako Vam bilo kada što zatreba, a da Vam mogu pomoći – stojim Vam na raspolaganju.
Veliko hvala svima Vama operativnim članovima koji ste se stavljali na raspolaganje u svoje slobodno vrijeme jer bez Vas intervencije kao i vježbe ne bi bile odrađene ovako uspješno. Vi ste ti koji ste zaslužni što smo operativno među najjačima. U ovom trenutku brojimo 26 operativnih vatrogasaca – momci svaka Vam čast, još jednom je poručio Majica“.

“Na kraju svega moram reći hvala mojoj obitelji na razumijevanju, posebno ženi koja me trpila svih ovih godina, svakodnevno slušala vatrogasne teme i bila mi podrška.
Još jednom veliko hvalaa i ispričavam se ako sam koga izostavio.
Želim Vam svima skupa sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu, kolegama što manje intervencija, a što više zajedničkog druženja i vježbi, istaknuo je Majica“.

Pelicarić se na kraju zahvalim Jošku u svoje ime kao i u ime svih članova DVD-a za sve što je učinio za Društvo te mu uručio prigodni poklon, a svima nazočnim, obiteljima i prijateljima zaželio sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu.

Najnovije

Rekreativni MTB „Maraton Vransko Jezero 2024″ – Pakoštane

I ove godine u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Općine Pakoštane održati će se rekreativni MTB „Maraton...
- Promo -

Košarkaški turnir ovaj vikend u Sv. Filip i Jakovu

U organizaciji Hrvatskog Košarkaškog Saveza i Košarkaškog Kluba Pristan iz Sv. Filip i Jakova ovu subotu i nedjelju održava se MINI KOŠARKA REGIONALNO NATJECANJE...

U petak svečano otvaranje Doma kulture u Benkovcu

U petak , 19 travnja svečano je otvaranje Doma kulture u Benkovcu u 19 sati u Velikoj dvorani . Tadašnji...

Duhovna obnova za branitelje u Pakoštanima

" Za slobodu nas Krist oslobodi" Udruga Hrvatskih branitelja domovinskog rata Pakoštane pozivaju na „Duhovnu obnovu hrvatskih branitelja i obitelji u Pakoštanima“ koja...

Uručen ugovor za projekt “Izgradnja poučne i tematske staze ne otoku Babac”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković  u Međunarodnom centru za podvodnu arheologiju  sudjelovao je  na svečanosti uručivanja Sporazuma o provedbi ITP-a za otoke i uručivanju Ugovora...

Povezane vijesti

- Promo -
Exit mobile version