Izložba fotografija Roberta Šangulina – Fjake u Zavičajnom muzeju Biograd

Najnovije

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA...

Braća Fantela imaju jasne ciljeve za 2023.

Šime i Mihovil Fantela ušli su u predolimpijsku godinu, u kojoj žele ostvariti normu za Igre u Parizu, ali...

U petak, 28. listopada u Zavičajnom muzeju Biograd u 19 sati svečano će se otvoriti izložba fotografija Roberta Šangulina- Fjake, u sklopu 24. Biograd Boat Showa. Izložbu i autora ovom prigodom predstavit će : Draženko Samardžić iz Zavičajnog muzeja i Tonći Jeličić. Izložbu će otvoriti Milan Šangulin, direktor BBS-a.

O autoru:

Roden je 12. rujna 1961. u Dubrovniku. Studirao informatiku na ekonomskom fakultetu u Zagrebu od 1981.-1986. i u tom periodu, točnije 1982. godine aktivno se počinje baviti fotografijom.
Dvadeset godina amaterski se bavi fotografijom do 2002.godine kad ulazi u profesionalne vode i potpisuje prvi profesionalni ugovor kao ”setphotographer ” na projektu belgijske TV kuce V1M.
Na projektu radi 70 dana kao profesionalni skiper i fotograf, te u kornatskom arhipelagu bilježi prve fotografije.

Fotografije su bile prezentirane u Belgiji, Francuskoj i Nizozem­skoj, te vlasnici njegovih fotografija postaju glumci, muzičari,miss-ice, pisci, ministri, te ostale medijski eksponirane osobe iz navedenih država koje su učestvovale u snimanju VTM projekta.
Po završetku tog projekta počinje samostalno izlagati na prvim samostalnim izlozbama u Gradskoj galeriji u Biogradu na morn (2006.) te Arsenalu u Zadru.
Nedugo nakon toga sudjeluje na skupnim izložbama fotografija, naročito izložbama “Otočni fotografi” i međunarodnim izložbama fotografije “Otok i more” te “Sveti otok”.
Godine 2010. nagrađen je srebrnom plaketom na 15. medu­ narodnoj izložbi “Otok i more”.

Nagrađivan za svoje umjetničke fotografije, nadalje izlaže i objavljuje fotografije u knjigama, časopisima, novinama i inter­netskim medijima.
U tridesetak godina bogate fotografske karijere izlagao je višekratno na skupnim izložbama u: Zagrebu, Zadru, Biogradu, Kukljici, Velom i Malom Ižu, Preku, Sali, Kali, Ravi, Korčuli, Tkonu, Malom Lošinju, Pagu, Kraju, Silbi, Graz-u (Austrija), Ravensburg-u (Njemačka), Vinkovcima i Molatu.

Najpopularnije

ŠRU Podlanica Biograd poziva na upis u školu ribolova

ŠRU "PODLANICA" BIOGRAD NA MORU POZIVA!!! UPIS U ŠKOLU RIBOLOVA Športsko ribolovna udruga "PODLANICA" Biograd na Moru nastavlja sa radom...
- Promo -

Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Biograd

Noć muzeja u petak, 27. siječnja, obilježava se i u Zavičajnom muzeju grada Biograda na Moru U vremenu kada se događaju nesagledive promjene u svim...

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { ...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA potpisala je Sporazum o suglasnosti...

Sveučilište u Zadru : Studenti nude besplatne pripreme za državnu maturu iz psihologije

Udruga studenata psihologije "Kasper", sa Sveučilišta u Zadru i ove godine, već tradiocionalno, održava besplatne, online pripreme za državnu maturu iz psihologije za naše...

Povezane vijesti

- Promo -
Exit mobile version