19.4 C
Biograd na Moru
23/09/2023 16:42

“Let It Show“; U kinu u Sv. Filip i Jakovu doživite totalno drugačiji advent

Najnovije

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama, 1000 poziva upomoć

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Obilježava se u spomen na 22. rujna 1999. kada su na...

Županijska skupština odobrila Zavodu za hitnu medicinu nabavu 15 novih vozila za sanitet i hitnu

U prvih šest mjeseci 2023. godine, Zadarska županija bez proračunskih korisnika ostvarila je 16 milijuna eura prihoda uz...

Odmor i zabava za cijelu obitelj: Ne propustite Family Day u čarobnoj Crvenoj Luci 07. i 08. listopada

Ukoliko ste u potrazi za savršenim vikend odmorom, želite li se odmarati u skrivenoj pješčanoj uvali i...

Nakon filmsko-glazbene manifestacije “Boomer Cinemania” te nostalgičnih 80-ih koje su ovo ljeto bili zastupljeni na filipjanskom kino platnu, Platforma za Kino ovaj put okreće se božićnoj čaroliji te za vikend 16. i 17. prosinca priprema bogat filmski i zabavni program. Osim kultnih filmskih ostvarenja “Die Hard” i “Gremlins”, očekuje nas i subotnji koncert grupe “Jimmy Shakers“, božićna slušaona, tombola, bogat program za djecu te ponuda hrane i pića.

Najčešće shvaćanje božićnog filma je da su božićna tema i motiv središnji u filmu, kao što je to slučaj s filmovima “It’s a Wonderful Life” i mnoge verzije filma “A Christmas Carol” Charlesa Dickensa . Ali postoji još jedna kategorija, filmovi koji su slučajno smješteni oko Božića, grupa filmova koja uključuje ostvarenja kao što su misterij “The Thin Man” i pustolovni “The Wild Geese”. Upravo je i to ta kategorija kojoj pripadaju i filmovi “Die Hard” i “Gremlins koji će biti na programu ovogodišnje božićne kinoteke u kinu u Sv. Filip i Jakovu“, kažu iz Platforme za kino.

Ako postoji jedan bitan božićni u stilu manira B-filma, to je zasigurno remek-djelo iz 1984. godine “Gremlini”. Prvobitno objavljen kao ljetni film, komedija-horor hit redatelja Joea Dantea za sve uzraste (napisao ga je redatelj “Sam u kući” Chris Columbus, a producirao Steven Spielberg!) sada se smatra klasikom, ali se uvijek svi pitaju da li je to zaista božićni film?

Ovdje smo da jednom zauvijek odgovorimo: Da! Ne samo da su Gremlini definitivno božićni film; to je blagdanski klasik koji možemo iznova gledati iz godine u godinu—ne samo, nego i posebno u božićno vrijeme“, kažu iz kina u Sv. Filip i Jakovu.

Poput mnogih božićnih filmova, uključujući božićne filmove o kojima ne razmišljamo uvijek nužno kao o “božićnim filmovima”, mjesto događanja Gremlina nije slučajnost.

Produkcijski dizajn jasno uključuje božićni blagdan; što je još važnije, priča, likovi i moral “Gremlina” podsjećaju nas na ono što cijenimo u ovo doba godine“, kažu organizatori.

Film redatelja Joea Dantea, s vremenom nije nimalo izgubio na snazi – naime, ispod komične površine prepune uspješnih gegova krije se britka kritika lakomislenog potrošačkog društva i ekološkog nemara koja nikad ne zastarjeva.”Gremlini” su, to se može pouzdano reći, 20 godina nakon nastanka izdržali test vremena, te radoznalom gledatelju mogu pružiti dodatni užitak gledanja.

Kako godine prolaze, još se jedan naslov spominje u toj mješavini, probijajući se sve više i više u kinematografski božićni razgovor: “Umri muški”.

Tako je, brzopleti i eksplozivni akcijski majstorski tečaj Johna McTiernana iz 1988. s oznakom R, vječni favorit koji naglo raste u popularnosti tijekom blagdanske sezone. Veličina i mjesto ovog akcijskog trilera u povijesti filma uklesani su u kamen; dosljedno je rangiran među najuzbudljivijim filmovima svih vremena, a neki kritičari čak kažu da je to vrhunac akcijskog žanra svih vremena“, napominju iz kina Sv. Filip i Jakov.

Nastup zadarsko-londonskog benda

U subotu 17. prosinca kino Sv. Filip i Jakov će ugostiti i zadarsko-londonski bend koji će vas zasigurno sve dobro rasplesati – Jimmy Shakers. Bend svira obrade pjesama R’n’R, blues, prljavog Rockabilly-ja, ali i autorske stvari.

Članovi su dugogodišnji glazbenici s hrpom nastupa i studijskih sessiona pa je tako kontrabasist i pjevač James Craighead (Londončanin sa zadarskom adresom) radio u BBC studiju, svirao koncerte u Royal Albert hall-u, na Wembley stadionu… Surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima kao što su Rick Parfitt (Status Quo), Thom Yorke (Radiohead), Roger Daltrey (The Who), Robin Gibb (Bee Gees), Beverly Craven, Jerry Lee Lewis…

PROGRAM:

16.12.2022.

16:00 h

  • Božićne igre za male –”Pogodi pjesmu“; “Pogodi božićni film“; “Zamatanje prijatelja“; “Čovjeće ne ljuti se na bini“; “Kutija s božićnim željama“; “Photobooth“
  • Dolazak Grincha, Djeda Mraza i Bake Mraz – podjela poklona

19:00 h

  • Film “Gremlins“ (1h 46min)

21:00 h

  • Slušaonica božićne glazbe nakon projekcije

17.12.2022.

16:00h

  • Facepainting za male i velike
  • Ugly Sweater Contest“

19:00h

  • Die Hard“ (2h i 12min)

21:30h

  • KONCERT: “Jimmy Shakers“
  • proglašenje pobjednika za tombolu
  • Slušaonice glazbe (božićna, rock, rockabilly)

 

 

Najpopularnije

Grad Biograd bilježi porast broja stanovnika

Hrvatska ima manje od  4 milijuna stanovnika - 3.888.529, pokazuje popis stanovništva, na kojemu je popisano nešto više njih,...
- Promo -

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { ...

Tomislav Bralić i klapa Intrade snimili spot za pjesmu “Ostajem tu”

Ljubav prema Jadranu, moru, Dalmaciji, lokalitetu u kojem su odrasli, Tomislav Bralić i klapa Intrade predočili su pjesmom “Ostajem tu” Vinka Barčota, autora kojemu...

Grad Biograd na Moru na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom brine za obrazovanje gradske mladeži: 200€ za sve studente

. Gradonačelnik Grada Biograda na Moru, Ivan Knez, istaknuo je svoju snažnu predanost u obrazovanju i dobrobiti svojih sugrađana. U svojim naporima za oblikovanje svjetlije...

Povezane vijesti

- Promo -