11.4 C
Biograd na Moru
31/01/2023 11:35

Muzej punk rocka otvara se u Las Vegasu

Najnovije

Dokumentarni film KORLAT Luke Klapana u Gradskoj knižnici Benkovac

U organizaciji Ogranka Matice Hrvatske u Zadru i Gradske knjižnice Benkovac u petak 10. 02. 2023. u 19.00...

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA...

Dok rasprave o tome je li punk mrtav ili nije traju desetljećima, a odgovor se i dalje ne nazire, on je završio u muzeju – u Las Vegasu se 10. ožujka otvara Muzej punk rocka, jedini stalni muzej posvećen tom glazbenom žanru u Americi.
Ideju za muzej dao je Mike “Fat Mike” Burkett, basist i vokal benda NOFX, koji je želio otvoriti punk rock trgovinu s predmetima koje je sakupio, no njegova je vizija ubrzo prerasla u muzej kojim upravlja “punk kolektiv” – uz njega tu su gitarist Pat Smear (The Germs), skejter Tony Hawk, bubnjar Vinnie Fiorello (Less Than Jake) i drugi.

Izložit će se akustična gitara benda Rise Against, majica Debbie Harry, zelena motorna pila koju je koristio bend Sum 41, crvene kacige benda Devo, fotografije, set liste i rukom pisani tekstovi, umjetnička djela, letci, najavio je Muzejski dokumentacijski centar (MDC) u svom pregledu novih muzeja.

Posjetitelji će se u interaktivnom postavu moći poigrati s instrumentima punk rock glazbenika, a bit će tu i salon za tetoviranje, kapelica za vjenčanja, trgovina i bar Triple Down koji će služiti topla piva.

MDC je izvijestio i da se 18. veljače, nakon preuređenja vrijednog 15 milijuna funti, otvara Manchester Muzej, koji posjeduje enciklopedijsku zbirku od 4,5 milijuna predmeta, među kojima su egipatske mumije, kosturi dinosaura i Vivarium sa živim kostarikanskim žabama.Sredinom godine posjetiteljima bi svoja vrata trebala otvoriti Kuća Gainsbourg u Parizu, u kojoj je živio i umro taj francuski glazbenik, a koja je postala glavno mjesto hodočašća obožavatelja i turista. Iza projekta muzeja stoji Charlotte Gainsbourg, kćer koju je pjevač dobio s Jane Birkin. Uz otkrivanje unutrašnjosti kuće, tu su butik-knjižara i kafić koji se noću pretvara u piano bar.

Young V&A, do nedavno Muzej djetinjstva V&A-a, kao ogranak londonskog Muzeja Viktorije i Alberta, trebao bi se ponovno otvoriti na ljeto s interaktivnim postavom kako bi se približio djeci rođenoj od 2015., tzv. Generaciji Alfa.

Muzej robota i umjetne inteligencije otvorit će se u Seoulu, s ciljem poticanja većeg interesa i edukacije o robotima, znanosti, tehnologiji, inovacijama, kao jedan od nekoliko muzeja koji se grade u sjevernom dijelu grada.Varšavski Muzej moderne umjetnosti krajem godine trebao bi useliti u novu četverokatnicu koja na oko 20 tisuća četvornih metara donosi izložbene prostore, dvorane za predavanja i radionice, kino, kafić i muzejsku trgovinu.

Zbog političkih nemira, ekoloških i financijskih problema, pandemije, otvorenje Velikog egipatskog muzeja u Kairu čeka se od 2002., no moglo bi se dogoditi ove godine. Najveći je to projekt izgradnje muzeja na svijetu, smješten u podnožju piramida u Gizi, s više od 100 tisuća predmeta u fundusu.

Iz MDC-a najavljuju i nekoliko muzejskih otvorenja u Hrvatskoj, počevši od novog postava Muzejske zbirke Kastavštine u Kastvu, dislocirane jedinice Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Početkom veljače trebala bi se otvoriti i Vinogradarska zbirka u Pitvama, jedna od izdvojenih jedinica Muzeja općine Jelsa, a kraj godine Hrvatski športski muzej u Zagrebu. HINA

Najpopularnije

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { ...
- Promo -

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA potpisala je Sporazum o suglasnosti...

DKC Kino: Ove subote ne propustite Buvljak u kinu

Društveno kulturni centar KINO poziva Vas 28.siječnja 2023. u 10 sati na drugi buvljak u Svetom Filip i Jakovu Imate stvari koje ne trebate ali...

ŠRU Podlanica Biograd poziva na upis u školu ribolova

ŠRU "PODLANICA" BIOGRAD NA MORU POZIVA!!! UPIS U ŠKOLU RIBOLOVA Športsko ribolovna udruga "PODLANICA" Biograd na Moru nastavlja sa radom Škole udičarenja. Pozivaju se svi dosadašnji...

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se u Zagreb, u Tvornicu kulture,...

Povezane vijesti

- Promo -