23.4 C
Biograd na Moru
15/08/2022 23:30

OB Zadar uputila je novu obavijest

Najnovije

Uz nastup Zorice Konđe u Sv. Filip i Jakovu svečano otvorena čitaonica

U subotu je u sklopu Dana Općine Sv. Filip i Jakov u "Staroj školi" održano svečano otvorenje prve čitaonice...

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov; dodijeljena priznanja

U povodu Dana općine Sv. Filip i Jakov i blagdana Sv. Roka, u novoobnovljenoj kino dvorani u Sv. Filip...

Grupa Rage Against The Machine otkazuju europsku turneju

Grupa Rage Against The Machine otkazala je sve europske i britanske datume turneje „Public Service Announcement“, pa time i...

Iz OB Zadar stiglo je priopćenje u kojem stoji: U svrhu pravodobne informacije naših pacijenata o radu Opće bolnice Zadar te mogućnosti naručivanja na preglede u specijalističko-konzilijarnoj djelatnosti, izdaje se sljedeća obavijest.

Od dana 01. prosinca 2020. sukladno dopisu Ministarstva zdravstva pod nazivom: „Funkcioniranje bolničkog sustava po posebno prilagođenom režimu jesen/zima 2021/2020.“, reduciran je hladni pogon i rad u specijalističko-konzilijarnoj djelatnosti, a sve sukladno epidemiološkim mjerama i standardima. Izuzetak predstavlja zbrinjavanja prioritetnih i onkoloških pacijenata. U svrhu smanjenja gužvi te samim tim i mogućnost zaraze organiziran je rad u popodnevnoj smjeni za sada u pojedinim ambulantama, a postupno će se organizirati popodnevni rad i u ostalim ambulantama.

U odnosu na liste čekanja, obzirom da se iste revidiraju, pacijente pozivamo na pregled prema evaluiranim listama i to: telefonskim putem, e-mailom ili sms-om. Podsjećamo da se za konzultacije mogu koristiti uputnice A5 i to za sljedeće skupine pacijenata: pacijenti koji boluju od kroničnih bolesti, pacijenti koji su klinički stabilni s dobrim terapijskim odgovorom i kojima po procjeni izabranog doktora nakon pregleda nije potreban pregled specijaliste. Korištenjem navedenih uputnica, konzultacije se vrše bez fizičkog dolaska pacijenta u Bolnicu, a radi daljnjeg praćenja, nastavka ili možebitne korekcije terapije kao i dogovora o sljedećem pregledu.

Prijem pacijenata u specijalističkim ambulantama u Poliklinici Opće bolnice Zadar odvija se prema unaprijed utvrđenom rasporedu. Djelatnici na ulazu uz uzimanje kraće epidemiološke anamneze mjere tjelesnu temperaturu. Molimo pacijente da prilikom dolaska u Polikliniku OB Zadar sa sobom ponesu zaštitnu masku, a ukoliko na dan pregleda imaju temperaturu preko 37,2 i respiratorne smetnje, da na pregled ne dolaze. Ulaz u Polikliniku moguć je uz pratnju maksimalno jedne osobe i to 10 minuta prije predviđenog termina pregleda.

Isto tako i dalje ostaju na snazi mjere kojima je ograničeno vađenje krvi, osim u slučaju hitnih pacijenata, djece, trudnica i onkoloških bolesnika.

Pacijente koji imaju sljedeće pretrage i dalje se upućuje na naš Odjel za laboratorijsku dijagnostiku na vađenje krvi zbog predanalitičkih razloga: acidobazni status, amonijak, ionizirani kalcij, PTH, C peptid, inzulin, ACTH, NSE, B12, folati, D dimeri, antitrombin, protein C, put proteina C, LAC, faktori koagulacije II, V, VII, X, VWF, VIII, IX, XIII, molekularna dijagnostika trombofilije, HBV DNA, HCV RNA i kalprotektin.

Nadalje, Odjel za laboratorijsku dijagnostiku vrši vađenje krvi za predoperativne zahvate u slučaju kada je potrebno odrediti krvnu grupu pacijenata na Odjelu za transfuzijsku medicinu. U ostalim slučajevima, kad krvnu grupu nije potrebno odrediti, te se vađenje krvi za predoperativne zahvate može obaviti u ordinacijama liječnika primarne zdravstvene zaštite, pacijenti neće biti upućeni u Opću bolnicu Zadar.

Na web stranici Opće bolnice Zadar nalaze se informacije o telefonskim brojevima i e-mail adresama svih specijalističkih ambulanti.

U nadi da će ovo razdoblje što kraće trajati, s vjerom u budućnost i solidarnost, zahvaljujemo Vam na razumijevanju.

Najpopularnije

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov; dodijeljena priznanja

U povodu Dana općine Sv. Filip i Jakov i blagdana Sv. Roka, u novoobnovljenoj kino dvorani u Sv. Filip...
- Promo -

Rezultati svih finalnih susreta 27. teniskog turnira ‘Oluja’ održanog prošli vikend u Biogradu i Pakoštanima

Donosimo rezultate ovogodišnjeg teniskog turnira  'Oluja' Na teniskim tenenima Tenis Centra Ilirija u Biogradu na moru odigrani su u nedjelju 7. kolovoza finalni susreti ovogodišnjeg...

Ne propustite povijesni spektakl: Vitezovi vranski ovog vikenda u Vrani i Pakoštanima

U petak i subotu, 12. i 13. kolovoza od 18:00 sati, u blizini Maškovića hana u Vrani, bit će podignuti viteški tabori, srednjovjekovni sajmovi,...

Održan plivački maraton Biograd i memorijalna utrka Dino Eškinja

U nedjelju 7. kolovoza je u organizaciji Plivačkog kluba Dupin iz Biograda na Moru održan 17. plivački maraton Biograd 2022 u dužini 3500 m...

Uz nastup Zorice Konđe u Sv. Filip i Jakovu svečano otvorena čitaonica

U subotu je u sklopu Dana Općine Sv. Filip i Jakov u "Staroj školi" održano svečano otvorenje prve čitaonice ikad u Sv. Filipu i...

Povezane vijesti

- Promo -