6.4 C
Biograd na Moru
30/01/2023 19:35

Održana online radionica o promicanju digitalnih vještina

Najnovije

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA...

Braća Fantela imaju jasne ciljeve za 2023.

Šime i Mihovil Fantela ušli su u predolimpijsku godinu, u kojoj žele ostvariti normu za Igre u Parizu, ali...

Gosti predavači i sudionici online radionice o promicanju digitalnih vještina malih i srednjih poduzetnika za vrijeme pandemije razmijenili svoja iskustva i primjere dobre prakse!

 U četvrtak, 27. siječnja, u sklopu projekta SKILLS+ 2.0 kojeg provodi Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, održana je online radionica „Promicanje digitalnih vještina u malim i srednjim poduzećima radi povećanja njihove konkurentnosti.” Tema radionice bila je digitalna transformacija malih i srednjih poduzeća u ruralnim područjima za vrijeme trajanja pandemije Covid-19, a na njoj su gostovali doc. dr. sc. Mladen Turuk sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, vlasnica OPG-a prirodne kozmetike „Viktoria“ Brankica Borović te Josip Zurak, idejni začetnik i vlasnik platforme „Authland.“ U svojim zanimljivim prezentacijama podijelili su znanja i iskustva iz prakse te svojim primjerom dokazali da je digitalizacija ključna za poslovanje, posebice za vrijeme trajanja pandemije.

Cilj radionice u sklopu projekta SKILLS+ 2.0, u organizaciji AGRRA-e bio je razmjena ideja o tome kako je digitalizacija pomogla MSP-ovima u ruralnim područjima da se nose s pandemijom, kako su akcije za promicanje digitalnih vještina omogućile MSP-ovima da nastave s radom unatoč zatvaranju te kako inovativni ekosustavi mogu stimulirati razvoj digitalnih usluga u ruralnim područjima.

Online radionicu je otvorio doc. dr. sc. Mladen Turuk sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji je sudionicima stručno približio temu digitalne transformacije malih i srednjih poduzeća u ruralnim područjima te izazove istih za vrijeme trajanja pandemije Covid-19.

Poslije njegovog predavanja uslijedila je zanimljiva prezenzacija Brankice Borović, vlasnice OPG-a koji proizvodi prirodnu kozmetiku Viktoria. Nakon obilaska gotovo cijelog svijeta i rada u velikim korporacijama, Rim je zamijenila Radučićem kod Knina te počela proizvoditi prirodnu kozmetiku. Njihova vizija poslovanja bila je povezati se s prirodom te proizvesti najkvalitetnije proizvode na bazi smilja, lavande i magarećeg mlijeka, kako za svoju obitelj tako i za sve ljubitelje prirodne kozmetike. Pandemija ih je dodatno motivirala pa su za vrijeme iste izradili web shop, a njihova je kozmetika i najprodavanija u trgovačkom lancu SPAR.

Još jedan zanimljiv primjer iz prakse dao je mladi poduzetnik Josip Zurak koji je predstavio svoj projekt Authland te načine na koje mali i srednji poduzetnici mogu koristiti nove prodajne kanale, kao što su digitalne platforme, kako bi unaprijedili svoje poslovanje te način razmišljanja o marketingu. Authland je Internet platforma koja na jednom mjestu nudi najbolje ture, aktivnosti i izlete u našoj zemlji. Imaju već 60-ak partnera te 85 različitih usluga, a fokusirani su na vinske degustacije, kušanje maslinovog ulja, gastro doživljaje, avanturizam i izlete brodom.

Poslije svakog predavanja sudionici su imali priliku osvojiti poklon pakete Viktoria kozmetike, na način da su slagali online puzzle, a oni najbrži bit će nagrađeni ovim zanimljivim poklonima.

Tijekom trosatne online radionice sudionici su se uključivali u raspravu te dijelili svoja iskustva u poslovanju i digitalizaciji za vrijeme trajanja pandemije.

SKILLS+ 2.0 projekt kojeg provodi Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije usmjeren je na poboljšanje javnih politika s ciljem promicanja digitalizacije MSP-a u ruralnim područjima. Unatoč činjenici da je pandemija uzrokovana virusom COVID-19 dovela do poticanja digitalizacije među MSP-ovima na urbanom području, to često nije slučaj s MSP-ovima na ruralnom području.

Izazovi koji su bili prisutni i prije pandemije, uključujući nedostatak širokopojasnog pristupa Internetu, digitalne vještine zaposlenika i rukovodećeg osoblja, pogoršali su situaciju i povećali digitalnu podjelu koja sve više koči konkurentnost MSP-ova na ruralnim područjima.

Najpopularnije

ŠRU Podlanica Biograd poziva na upis u školu ribolova

ŠRU "PODLANICA" BIOGRAD NA MORU POZIVA!!! UPIS U ŠKOLU RIBOLOVA Športsko ribolovna udruga "PODLANICA" Biograd na Moru nastavlja sa radom...
- Promo -

Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Biograd

Noć muzeja u petak, 27. siječnja, obilježava se i u Zavičajnom muzeju grada Biograda na Moru U vremenu kada se događaju nesagledive promjene u svim...

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { ...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA potpisala je Sporazum o suglasnosti...

Sveučilište u Zadru : Studenti nude besplatne pripreme za državnu maturu iz psihologije

Udruga studenata psihologije "Kasper", sa Sveučilišta u Zadru i ove godine, već tradiocionalno, održava besplatne, online pripreme za državnu maturu iz psihologije za naše...

Povezane vijesti

- Promo -