31.4 C
Biograd na Moru
17/08/2022 15:28

Promocija fotomonografije Vinka Pešića u Zavičajnom muzeju Biograd

Najnovije

“Kap na dlanu” 18. kolovoza na izvoru Pećina u Vrani

Umjetnička organizacija Irida najavljuje predstavljanje projekta Kap na dlanu, koje će se provesti 18. kolovoza 2022. u Vrani i...

Uz nastup Zorice Konđe u Sv. Filip i Jakovu svečano otvorena čitaonica

U subotu je u sklopu Dana Općine Sv. Filip i Jakov u "Staroj školi" održano svečano otvorenje prve čitaonice...

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov; dodijeljena priznanja

U povodu Dana općine Sv. Filip i Jakov i blagdana Sv. Roka, u novoobnovljenoj kino dvorani u Sv. Filip...

U Zavičajnom muzeju u Biogradu biti ce održana  promocija  ( fotomonografije  Vinka Pešica 2012.-2022.”) koja je pripremljena povodom desete obljetnice od prve izložbe.

Knjiga je koncipirana kao vremeplov kroz 10 poglavlja  odnosno tema svih održanih izložbi, te na 300 strana donosi odabir najatraktivnijih fotografija,  nekih već izlaganih, ali i nekih potpuno  novih, do sada neprikazanih javnosti.

Posebno je zanimljivo zadnje poglavlje u kojem autor daje kronološki pregled svih izložbi “od ideje do otvorenja “.

Osim autora, u uredništvu knjige su svoj doprinos dali ravnatelj Muzeja Draženko Samardžic i voditelj Gradske galerije Tonči Jeličić,  koji su bili neposredno uključeni u svaku od održanih izložbi te će predstaviti  ovu Fotomonografiju.

Dodatna kvaliteta sadržaju knjige su Predgovor Janka Belaja osnivača hrvatskog fotografskog portala “Fotozine.org” i pogovor Gorana Ražnjevića, Predsjednika uprave hotelske kuće ‘Ilirija “. Obojica su odabrana kao svjedoci autorovih fotografskih  avantura od prvih dana.

Za vrijeme promocije posjetitelji ce moci vidjeti svih 300 strana knjige putem projekcije na video-platnu ispred Muzeja, dok ce se knjigu moci nabaviti po promotivnoj cijeni.

U ime Grada kao suizdavača knjige, nazočne će pozdraviti  gradonačelnik Ivan Knez. Posebnost ave svečanosti je u tome što ce istovremeno biti otvorena i prigodna izložba fotografija na kojoj će se moći razgledati odabrane strane knjige. Izložba je zamišljena kao svojevrsna šetnja kroz sadržaj knjige, a uvećane fotografije  iz knjige će posjetiteljima  dati bolji uvid u detalje.

Izložba se sastoji od 10 fotografija formata 50×50 cm, koje prikazuju naslovnic epojedinih poglavlja, te još 30 fotografija formata 100×50 cm odabranih karakterističnih “duplerica” iz knjige.

Svečanost otvorenja ce biti održana u subotu 6. kolovoza 2022. u 21 sat.

Radno vrijeme Muzeja je  radnim danom: 8 – 14 i 18 – 21 sati i subotom: 9 – 12 i 18 – 21, ili prema  najavi na tel.: 023 383721 ili e-mail: injo@muzej-biograd.com.

Izlozba ce biti otvorena do rujna.

Najpopularnije

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov; dodijeljena priznanja

U povodu Dana općine Sv. Filip i Jakov i blagdana Sv. Roka, u novoobnovljenoj kino dvorani u Sv. Filip...
- Promo -

Uz nastup Zorice Konđe u Sv. Filip i Jakovu svečano otvorena čitaonica

U subotu je u sklopu Dana Općine Sv. Filip i Jakov u "Staroj školi" održano svečano otvorenje prve čitaonice ikad u Sv. Filipu i...

Tradicionalno alternativno okupljanje u Benkovcu po 11. put – rezervirajte subotu za Vlajternativu

Ovu se subotu sprema posebna glazbena poslastica za sve alternativce_ke - konačno dolazi na red 11. Vlajternativa festival Benkovac! Od svog nastanka, Vlajternativa je pokret...

Grupa Rage Against The Machine otkazuju europsku turneju

Grupa Rage Against The Machine otkazala je sve europske i britanske datume turneje „Public Service Announcement“, pa time i zagrebački koncert planiran 17. rujna Prenosimo...

Ne propustite povijesni spektakl: Vitezovi vranski ovog vikenda u Vrani i Pakoštanima

U petak i subotu, 12. i 13. kolovoza od 18:00 sati, u blizini Maškovića hana u Vrani, bit će podignuti viteški tabori, srednjovjekovni sajmovi,...

Povezane vijesti

- Promo -