9.4 C
Biograd na Moru
5/12/2023 12:08

Tri tjedna prije početka Biograd Boat Show gotovo rasprodan

Najnovije

Grad Biograd na Moru: Isplata Božićnice umirovljenicima

Povodom nadolazećih božićnih blagdana Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, dipl.ing.agr., donio je Odluku o isplati prigodnog dara...

Grad Biograd na Moru: Isplata Božićnica osobama starije životne dobi

Povodom nadolazećih blagdana Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, dipl. ing. agr., donio je Odluku o isplati prigodnog...

Dropkick Murphys dolaze na stadion Šalata

Miljenici domaće publike, nezaustavljivi irsko-američki folk punkeri Dropkick Murphys, dolaze na zagrebački stadion Šalata u srijedu 12. lipnja 2024 Najpopularniji...

Mjesta za plovila u moru su već popunjena

Biograd na Moru – Ilirija d.d. sa zadovoljstvom svjedoči snazi hrvatskog nautičkog tržišta, budući da se 23. Biograd Boat Show, najveća izložba plovila u široj regiji, približava punom kapacitetu i postaje kruna ovogodišnje uspješne nautičke sezone sa uključenim svim ključnim sudionicima nautičke djelatnosti.

Iako su još tri tjedna do početka sajma, mjesta za izlaganje plovila na moru već su popunjena, a jedino je još ostao raspoloživ izložbeni prostor na kopnu te na Croatia Charter Expo-u. Nautičke tvrtke i dalje mogu sudjelovati putem registracije na poslovnoj platformi Biograd B2B business to business, gdje imaju potpuni pristup izložbi i mogu prezentirati svoje ponude ostalim sudionicima u Biogradu B2B putem B2B imenika, kao i unaprijed zakazati sastanke.

Ovogodišnja izložba približava se rekordnom broju izlagača iz 2019. godine. Prethodnih godina godina Biograd Boat Show imao je kontinuirani rast broja izlagača i plovila dok je u razdoblju pandemije odnosno 2020. godine uspio je održati svoj kontinuitet te je bio jedan od samo 3 velike nautičke izložbe održane u Europi.

 međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show

Ilirija d.d., turistička kompanija iz Biograda na Moru, ujedno domaćin i organizator vodećeg međunarodnog nautičkog sajma otpočela je s odbrojavanjem do početka 23. Biograd Boat Showa, najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi koji će se održati od 20. do 24. listopada 2021.

 Biograd Boat Show biti će u  znaku „4 sajma u jednom“ kroz  – izlagački, kongresni, charter i business to business segment.

  1. ) Biograd Boat Show – izlagački sajam

 BBS nastavlja svoj put kao najveći izložbeni sajam u moru u Srednjoj Europi i centralno okupljalište nautičara iz susjednih zemalja. Za njima su 22 godine stalnog rasta i uspješno održan kontinuitet sa sajmom u pandemijskoj 2020. godine.

Neki od novih brendova koji će se predstaviti na hrvatskom tržištu su luksuzno brodogradilište jedrilica Solaris, kao i marka motornih čamaca De Antonio iz Španjolske te 3B Craft sportski ribarski brodovi iz Italije. Finska marka Saxdor predstavit će i svoj četverosjedni model Saxdor 200 Sport. RIB robne marke koje će imati svoj hrvatski debi uključuju Panamera i AB Inflatables, kao i kanadski brand Gala.

Nekoliko plovila imat će hrvatsku premijeru. Izdvajamo novu Absolute Navettu 48 u segmentu luksuznih motornih jahti, dok će Hallberg-Rassey 50 debitirati u segmentu luksuznih jedrilica. U segmentu katamarana, jedrilice Bali 4.2 i Bali 4.6 debitirat će uz motorni katamaran Bali 4.3, kao i Fountaine Pajot Isla 40. Plovila s električnim pogonom, sve prisutnija na izložbi, uključuju svjetsku premijeru Solar Ferryja Agene Marin, kompaktnog električnog katamarana na solarni pogon idealnog za izlete i prijevoz.

 II.) 5. Dani hrvatske nautike – kongresni sajam

U sklopu sajma,  Hrvatska gospodarska komora održat će svoje 5. Dane hrvatske nautike, od 20.-22.10.2021., koji uključuju u kongresni program brojne sastanke, umrežavanje i poslovne prezentacije. Okupit će se i Udruženja marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima, charteri, turistički brodari te Zajednice ronilačkog turizma, jednom riječju, svi  predstavnici realnog sektora nautičke industrije i turizma Hrvatske. Biograd Boat Show je kroz Dane hrvatske nautike postao i glavni godišnji kongres hrvatske nautičke industrije i turizma.

 III.) Croatia Charter Expo – charter sajam

Treći Croatia Charter Expo organizira se od 21. do 22. 10. 2021, kao dvodnevni poslovni događaj, ekskluzivno za yacht-charter industriju te će omogućiti pružateljima usluga čarter flote izravne susrete s agentima, brokerima i dobavljačima dodatno obogaćen programom specijaliziranog međunarodnog charter kongresa  Udruge čarter agenata (Boat Charter Agency Association).

IV.) Biograd B2B – poslovni sajam

Razvijena poslovna, business to business (B2B) platforma, omogućuje nautičko-poslovno umrežavanje za  trajanja cijelog sajma, odnosno poslovnim posjetiteljima omogućuje registraciju, sudjelovanje i ugovaranje sastanaka s izlagačima na sajmu i s ostalim poslovnim sudionicima.

Ilirija d.d. – pokretač, inovator i kreator nautičkog turizma

ILIRIJA d.d. je davne 1977. godine počela s izgradnjom prve nautičke luke u Hrvatskoj, današnje hotelske marine Kornati i osnovala prvu charter flotu u Hrvatskoj od 40 Elanovih plovila iz koje se tada sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu.

Daljni iskorak u razvoju nautičkog turizma, Ilirija d.d. postiže kroz Biograd Boat Show, koji je u ovih dvadesetak godina stekao međunarodnu popularnost među izlagačima i posjetiteljima, upravo zbog važnosti i atraktivnosti Hrvatske kao nautičke destinacije ali i snage i komplementarnosti sadržaja Ilirije d.d. kao nositelja i organizatora. Objedinjujući nautiku, hotelijerstvo, kamping, ugostiteljske i zabavne kapacitete te komplementarne sadržaje i ponudu, Ilirija d.d. dokazala se kao profesionalan i siguran organizator kako ovog događanja tako i cjelokupnog svog poslovanja u cjelini. Sposobnosti Ilirije d.d. u pružanju cjelokupnog „paketa“ sigurnog odmora, ugostiteljske usluge, eno-gastro ponude kao i u planiranju velikih događaja poput ovog, omogućile su BBS-u ogroman skok iz manjeg regionalnog u jedan od većih međunarodnih sajmova koji je jadransku nautičku regiju doveo na svjetsku pozornicu, odnosno pozicionirao Biograd Boat Show kao jedan od 36 najznačajnijih nautičkih sajmova u svijetu, jedan od vodećih međunarodnih nautičkih sajmova na moru u Srednjoj Europi, a ujedno i najveći nautički sajam u Republici Hrvatskoj.

 

 

Najnovije

Grad Biograd na Moru: Isplata Božićnice umirovljenicima

Povodom nadolazećih božićnih blagdana Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, dipl.ing.agr., donio je Odluku o isplati prigodnog dara...
- Promo -

Grad Biograd na Moru: Isplata Božićnica osobama starije životne dobi

Povodom nadolazećih blagdana Gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, dipl. ing. agr., donio je Odluku o isplati prigodnog dara (Božićnice) u 2023. godini...

Dropkick Murphys dolaze na stadion Šalata

Miljenici domaće publike, nezaustavljivi irsko-američki folk punkeri Dropkick Murphys, dolaze na zagrebački stadion Šalata u srijedu 12. lipnja 2024 Najpopularniji svjetski predstavnici Celtic punk rock...

Biosfera Biograd: Predavanje “Učinci vjetrozaštitnih pojaseva na okoliš i poljoprivredu”.

U suradnji s Udrugom Permakultura Dalmacija 8. prosinca 2023. u 11 sati u Centru za održivi i aktivni turizam BioSfera u Biogradu n/M,Trg kralja...

Općina Sv. Filip i Jakov osigurava božićnice za svoje umirovljenike

Općina Sv.Filip i Jakov i ove godine će nastaviti s tradicijom isplate božićnice umirovljenicima s područja općine te im tako poželjeti nadolazeće sretne blagdane. Božićnica...

Povezane vijesti

- Promo -