14.4 C
Biograd na Moru
19/04/2024 21:18

127 obitelji u Šibeniku dobilo ključeve POS-ovih stanova

Najnovije

Rekreativni MTB „Maraton Vransko Jezero 2024″ – Pakoštane

I ove godine u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Općine Pakoštane održati će se rekreativni MTB „Maraton...

Košarkaški turnir ovaj vikend u Sv. Filip i Jakovu

U organizaciji Hrvatskog Košarkaškog Saveza i Košarkaškog Kluba Pristan iz Sv. Filip i Jakova ovu subotu i nedjelju održava...

U petak svečano otvaranje Doma kulture u Benkovcu

U petak , 19 travnja svečano je otvaranje Doma kulture u Benkovcu u 19 sati...

Ključeve POS-ovih stanova dobilo je u Šibeniku 127 obitelji, a riječ je o investiciji koja s okolišem i infrastrukturom vrijedi 12 milijuna eura od kojih je država financirala oko 1,3 milijuna. Vlasnicima stanova u dvije stambene zgrade u četvrti Bioci ključeve je 22. veljače 2024. uručio potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ističući da Vlada s prihvatljivim cijenama nastoji omogućiti priuštivo stanovanje.
Vrijednost investicije s okolišem i infrastrukturom je oko 12 milijuna eura od čega je država sufinancirala oko 1,3 milijuna eura. Kupoprodajna cijena stana iznosi 1.385,24 eura u odnosu na procijenjenu tržišnu vrijednost koja po metru četvornom iznosi oko 1900 eura.

“Stanovanje je jedna od osnovnih životnih potreba, a dom je temelj sigurnosti i stabilnosti emocionalnog obiteljskog života”, rekao je Bačić koji je najavio izradu Nacionalnog plana stambene politike kako bi mladima omogućili da po povoljnoj cijeni kupe stanove.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić potvrdio je da će grad nastaviti s projektima koji će omogućiti mladima da kupe kvadrat svog stana.

Za lokaciju na kojoj su izgrađeni stanovi rekao je da postaje jezgra života mladih ljudi i obitelji.

Nekad je ovo bila stroga periferija puna vojnih objekata, zapuštenih prostora koji su bili devastirani bez ijedne funkcije. Danas je ovo jedna atraktivna zona, rekao bih i elitna“, rekao je gradonačelnik.

Radovi su trebali biti dovršeni krajem 2023. no rok je probijen jer zgrade tada nisu prošle tehnički pregled pa su zbog odgode useljenja lani u studenom prosvjedovali vlasnici.

Ravnatelj APN-a Dragan Hristov rekao je da su objektivni razlozi i situacija na tržištu utjecali na činjenicu da je projekt POS Bioci II tijekom realizacije nailazio na prepreke.

Naglasio je da su učinili sve kako bi ubrzali proces. “To znači da smo vodili računa o svim poteškoćama koje su nastale pri realizaciji projekta te smo inzistirali na njihovoj sanaciji prije ulaska u stanove“, poručio je Hristov.

Prema njegovim riječima, U Hrvatskoj je izgrađeno oko devet tisuća POS-ovih stanova ukupne vrijednosti oko 460 milijuna eura, od čega je država sufinancirala 130 milijuna eura.

Najnovije

Rekreativni MTB „Maraton Vransko Jezero 2024″ – Pakoštane

I ove godine u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Općine Pakoštane održati će se rekreativni MTB „Maraton...
- Promo -

Košarkaški turnir ovaj vikend u Sv. Filip i Jakovu

U organizaciji Hrvatskog Košarkaškog Saveza i Košarkaškog Kluba Pristan iz Sv. Filip i Jakova ovu subotu i nedjelju održava se MINI KOŠARKA REGIONALNO NATJECANJE...

U petak svečano otvaranje Doma kulture u Benkovcu

U petak , 19 travnja svečano je otvaranje Doma kulture u Benkovcu u 19 sati u Velikoj dvorani . Tadašnji...

Duhovna obnova za branitelje u Pakoštanima

" Za slobodu nas Krist oslobodi" Udruga Hrvatskih branitelja domovinskog rata Pakoštane pozivaju na „Duhovnu obnovu hrvatskih branitelja i obitelji u Pakoštanima“ koja...

Uručen ugovor za projekt “Izgradnja poučne i tematske staze ne otoku Babac”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković  u Međunarodnom centru za podvodnu arheologiju  sudjelovao je  na svečanosti uručivanja Sporazuma o provedbi ITP-a za otoke i uručivanju Ugovora...

Povezane vijesti

- Promo -