10.4 C
Biograd na Moru
19/04/2024 07:09

Ključne zgrade sisačke bolnice vraćaju se u funkciju

Najnovije

Košarkaški turnir ovaj vikend u Sv. Filip i Jakovu

U organizaciji Hrvatskog Košarkaškog Saveza i Košarkaškog Kluba Pristan iz Sv. Filip i Jakova ovu subotu i nedjelju održava...

U petak svečano otvaranje Doma kulture u Benkovcu

U petak , 19 travnja svečano je otvaranje Doma kulture u Benkovcu u 19 sati...

Duhovna obnova za branitelje u Pakoštanima

" Za slobodu nas Krist oslobodi" Udruga Hrvatskih branitelja domovinskog rata Pakoštane pozivaju na „Duhovnu obnovu hrvatskih branitelja i...

Ključne zgrade ginekologije, kirurgije, oftalmologije, dijalize i poliklinike Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” Sisak vraćaju se u funkciju nakon pozitivnih preliminarnih procjena oštećenja stanja zgrada, izvijestio je u ponedjeljak ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović.

Istaknuo je da će bolnica kontinuirano i odgovorno osiguravati zdravstvenu skrb građanima.

“Učinkovitim angažmanom naših djelatnika brzo smo uspostavili internističku, kiruršku, infektološku, pedijatrijsku, neurološku i ginekološku osnovnu službu za prijem hitnih stanja svih dobnih skupina”, poručio je dr. Dujmenović.

Izvijestio je da će se opservacija te produljen nadzor pacijenata u bolnici obavljati u bolničkim šatorima s adekvatnom medicinskom opremom, grijanjem i ventilacijom. Bit će dostupne usluge laboratorija, dijalize te radiologije, a osigurana je i dovoljna količina lijekova za sva zdravstvena stanja u bolničkoj ljekarni.

U suradnji s lokalnim domom za umirovljenike organizira se pripremanje bolničkih obroka, kao i obroka za zdravstvene djelatnike. Prethodnih dana obroci su bili pripremani u suradnji s lokalnim obrtnicima. – Uprava bolnice aktivno radi i na ponovnoj uspostavi svih tehničkih službi. U smanjenom opsegu radit će ekonomska i pravna služba bolnice, no to neće utjecati na regularno poslovanje, napomenuo je Dujmenović.

Osigurano zbrinjavanje covid-19 pacijenata

Pacijenti sa sumnjom na covid-19 pregledavat će se u hitnoj infektološkoj ambulanti. Oni pacijenti kojima će biti nužna hospitalizacija smještat će se u zagrebačku KB Dubrava i u stacionar Arena Zagreb, dok će se pacijenti s lakšim stanjem upućivati na kućno liječenje.

Ravnatelju Dujmenović istaknuo je da će Opća bolnica “Dr. Ivo Pedišić” rad usmjeriti na dovršetak postojećih investicija i osiguravanje učinkovite i pravovremene medicinske skrbi. Posljedice potresa rješavat će se građevinskim investicijama, nabavkom suvremene medicinske opreme i održivim rješenjima te nastavkom stručnog usavršavanja djelatnika, poručio je.

Bez obzira na situaciju, nužno je nastaviti raditi na razvoju bolnice kako posljedice potresa ne bi dovele do pada kvalitete zdravstvene zaštite građana. Vjerujemo da ćemo u sljedećem periodu osigurati dodatnu potporu, istaknuo je Dujmenović.

Zgrada stare interne i upravna zgrada u Sisku te bolnički objekti u Petrinji pretrpjeli su teža oštećenja i trenutačno nisu sigurni za boravak zdravstvenih djelatnika i pacijenata.

Uprava bolnice zahvaljuje svim djelatnicima, pacijentima, građanima, volonterima i donatorima na nesebičnoj pomoći i iskazanom razumijevanju.

(Hina) pp ymć

Najnovije

Košarkaški turnir ovaj vikend u Sv. Filip i Jakovu

U organizaciji Hrvatskog Košarkaškog Saveza i Košarkaškog Kluba Pristan iz Sv. Filip i Jakova ovu subotu i nedjelju održava...
- Promo -

U petak svečano otvaranje Doma kulture u Benkovcu

U petak , 19 travnja svečano je otvaranje Doma kulture u Benkovcu u 19 sati u Velikoj dvorani . Tadašnji...

Duhovna obnova za branitelje u Pakoštanima

" Za slobodu nas Krist oslobodi" Udruga Hrvatskih branitelja domovinskog rata Pakoštane pozivaju na „Duhovnu obnovu hrvatskih branitelja i obitelji u Pakoštanima“ koja...

Uručen ugovor za projekt “Izgradnja poučne i tematske staze ne otoku Babac”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković  u Međunarodnom centru za podvodnu arheologiju  sudjelovao je  na svečanosti uručivanja Sporazuma o provedbi ITP-a za otoke i uručivanju Ugovora...

OŠ Sv. Filip i Jakov i škola iz Pariza u zajedničkom projektu

OŠ Sv. Filip i Jakov i OŠ Jean Vilar iz Villetaneusea, predgrađa Pariza, od 22.04. do 27.04. sudjelovat će u zajedničkom Erasmus projektu u kojem...

Povezane vijesti

- Promo -