31.4 C
Biograd na Moru
17/08/2022 14:58

Bibinjska aplikacija za brzi pronalazak majstora

Najnovije

“Kap na dlanu” 18. kolovoza na izvoru Pećina u Vrani

Umjetnička organizacija Irida najavljuje predstavljanje projekta Kap na dlanu, koje će se provesti 18. kolovoza 2022. u Vrani i...

Uz nastup Zorice Konđe u Sv. Filip i Jakovu svečano otvorena čitaonica

U subotu je u sklopu Dana Općine Sv. Filip i Jakov u "Staroj školi" održano svečano otvorenje prve čitaonice...

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov; dodijeljena priznanja

U povodu Dana općine Sv. Filip i Jakov i blagdana Sv. Roka, u novoobnovljenoj kino dvorani u Sv. Filip...

Pukne vam cijev, pokvari se bojler, trebate hitnu intervenciju ili brzi popravak. Svi smo se našli u tim neugodnim situacijama kada nam brzo treba kvalitetan majstor. Rješenje, i to digitalno, ponudila su dva mlada Bibinjca.

Marko Kero dobro se sjeća frustracije kada je očekivao prinovu u obitelji i trebao hitno proširiti stambeni prostor. Krenuo je u lov na majstore. Sizifov posao.

– Htio sam da kad beba dođe, da sve bude spremno, ali situacija je bila koga bi mogao zvati. Rekli bi da ću čekati četiri do šest mjeseci, pa možda čak godinu dana, što je meni bilo osobno dugo čekati, kazao je Marko Kero za HRT.

– Većinom stranice bi bile ili prazne ili neaktivne. Ako bi poslao upit za posao, ne bi uopće dobio povratnu informaciju, tako da sam došao na ideju da bi dobro bilo imati jednu aplikaciju, dodao je Marko Kero.

Marko je, inače, vozač tegljača po zanimanju, ne zna programirati, ali zato zna njegov prijatelj Krševan. I eto ti suradnje. Godinu i pol u ovoj sobici, radio je na stvaranju aplikacije.

– Ljudi najviše traže građevinu, ali dobro je ispalo da imamo najviše radnika na građevini na Meštru, istaknuo je web programer Krševan Lisica.

– Web aplikacija je besplatna za korištenje, dodao je Lisica.

Nije ni Krševanu nepoznat svijet građevinskih radova, ali ljubav i talent za programiranje morali su “isplivati”.

– Radio sam PVC stolariju par godina i nikad se nisam previše pronalazio u tome. Pa sam počeo malo doma sa strane, kako bi se reklo učiti o web developmentu, web dizajnu, malo po malo našao sam i prvi posao, poručio je. Slične mrežne stranice već postoje. No, ova aplikacija mladih Bibinjaca ipak se razlikuje.

– Oni su dosta neaktivni i većinom rade kao agencije gdje ti kao majstor se moraš prijaviti i onda ti oni naplaćuju postotak na dogovoreni posao. Dok je Meštar, više kao društvena mreža. Ti se neovisno o nama, ti se prijaviš, napraviš svoj account i ti si samostalno šalješ poruke kome hoćeš, majstoru kojem hoćeš, sve rješavate sami, naglasio je web programer.

Vrlo su ambiciozni. Žele i na europsko tržište. Zna se da je dobar majstor – zlata vrijedan. Ovi mladići pružaju mogućnost upravo mladim majstorima koji tek traže svoje klijente na tržištu.

Najpopularnije

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov; dodijeljena priznanja

U povodu Dana općine Sv. Filip i Jakov i blagdana Sv. Roka, u novoobnovljenoj kino dvorani u Sv. Filip...
- Promo -

Uz nastup Zorice Konđe u Sv. Filip i Jakovu svečano otvorena čitaonica

U subotu je u sklopu Dana Općine Sv. Filip i Jakov u "Staroj školi" održano svečano otvorenje prve čitaonice ikad u Sv. Filipu i...

Tradicionalno alternativno okupljanje u Benkovcu po 11. put – rezervirajte subotu za Vlajternativu

Ovu se subotu sprema posebna glazbena poslastica za sve alternativce_ke - konačno dolazi na red 11. Vlajternativa festival Benkovac! Od svog nastanka, Vlajternativa je pokret...

Grupa Rage Against The Machine otkazuju europsku turneju

Grupa Rage Against The Machine otkazala je sve europske i britanske datume turneje „Public Service Announcement“, pa time i zagrebački koncert planiran 17. rujna Prenosimo...

Ne propustite povijesni spektakl: Vitezovi vranski ovog vikenda u Vrani i Pakoštanima

U petak i subotu, 12. i 13. kolovoza od 18:00 sati, u blizini Maškovića hana u Vrani, bit će podignuti viteški tabori, srednjovjekovni sajmovi,...

Povezane vijesti

- Promo -