10.4 C
Biograd na Moru
5/12/2022 04:31

Biograd: Uvode se nove mjere protiv COVID 19 – zatvaraju se javne površine , ograničava rad kafića i rad sa strankama

Najnovije

Roisin Murphy – Doček Šibenik 2023

Roisin Murphy, najistaknutija članica benda Moloko već drugi put dolazi u Šibenik Nakon koncerta 2018.godine na Tvrđavi Sv. Mihovila, dolazi...

Robbie Williams u pulskoj Areni 27. i 28. lipnja 2023.

Robbie Williams, jedan od najuspješnijih pop izvođača svih vremena, donosi svoje najveće hitove u pulsku Arenu na dva ekskluzivna...

Općina Sv. Filip i Jakov osigurat će božićnice za svoje umirovljenike

Općina Sv.Filip i Jakov i ove godine će nastaviti s tradicijom isplate božićnice umirovljenicima s područja općine te im...

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, Stožera civilne zaštite Zadarske županije, te preporukama Stožera civilne zaštite Grada Biograda na Moru od 14. ožujka 2020. godine, gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez donio je sljedeću odluku:

U cilju prevencije širenja virusa COVID-19 na području Grada Biograda na Moru, te podizanja spremnosti svih službi koje su pod direktnom ili indirektnom ingerencijom Grada Biograda na Moru nalažem:
– na području Grada Biograda na Moru počevši od 15. ožujka 2020. godine do 30. ožujka 2020. godine odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kulturne priredbe i predstave i ostali javni skupovi.

– nadležne službe Grada Biograda na Moru počevši od 15. ožujka 2020. godine do 30. ožujka 2020. godine, neće izdavati nikakva rješenja ili odobrenja o korištenju javnih površina i prostora za održavanje bilo kakvih događaja ili manifestacija, a sva eventualno prethodno već izdana rješenja ili odobrenja se ovim putem stavljaju izvan snage.

– Jedinstveni upravni odjel Grada Biograda na Moru te ustanove kojih je osnivač Grad Biograd na Moru, kao i trgovačka društva koja su u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Biograda na Moru, te Turistička zajednica Grada Biograda na Moru do daljnjega će ograničiti izravan rad sa strankama, a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili putem e-maila.

– nalaže se privremeno zatvaranje Gradske knjižnice Grada Biograda na Moru, Zavičajnog muzeja Grada Biograda na Moru i Pučkog otvorenog učilišta Grada Biograda na Moru, počevši od 15. ožujka 2020. godine do 30. ožujka 2020. godine.

– preventivno se za korištenje zatvaraju svi zatvoreni i otvoreni sportski objekti, sportski tereni i igrališta koja su u vlasništvu Grada Biograda na Moru ili u privatnom vlasništvu.

– ravnateljima ustanova kojima je osnivač Grad Biograd na Moru, posebno predškolskog odgoja te direktorima tvrtki kojima je Grad Biograd na Moru vlasnik ili suvlasnik, nalaže se da djelatnike koje se ovih dana vraćaju sa godišnjih odmora, a ponajprije onih koji su ga proveli u inozemstvu, da preventivno radnike ne vraćaju odmah na posao, najmanje pet radnih dana.

– nalaže se gradskoj tvrtki Bošana d. o. o., koja upravlja gradskim grobljem, da izda preporuku građanima o obavljanju pokopa pokojnika u krugu obitelji, a građane se moli da uvaže tu preporuku.

– privremeno se ograničavaju odlasci na službeni put službenika gradske uprave Grada Biograda na Moru, a ustanovama i tvrtkama u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Biograda na Moru također se nalaže da ograniče odlaske svojih zaposlenika na službeni put.

– svi ugostiteljski objekti koji rade na području Grada Biograda na Moru registrirani za pripremu i usluživanje hrane i pića počevši od 15. ožujka 2020. godine do 30. ožujka 2020. godine posluju u radnom vremenu najranije od 06,00 sati do najduže 18,00 sati. U ugostiteljskim objektima je potrebno pojačati dnevno čišćenje, pranje i dezinfekciju prostora, a na ulazima po mogućnosti postaviti dezinficijense za ruke.

– u objektima uslužnih djelatnosti (frizeri, kozmetičari i sl.), trgovinama i trgovačkim centrima preporučuje se međusobna udaljenost između osoba od najmanje jedan (metar), također se preporučuje na blagajnama postaviti oznake razmaka od jednog (1) metra, te rad što većeg broja blagajni radi veće protočnosti. U ovim objektima također je potrebno pojačati dnevno čišćenje, pranje i dezinfekciju prostora, a na ulazima po mogućnosti postaviti dezinficijense za ruke.

– službenici gradske uprave Grada Biograda na Moru, te zaposlenici gradskih ustanova i tvrtki u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Biograda na Moru dužni su pridržavati se preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto preporučivati građanima odnosno strankama sa kojima su u komunikaciji.

II.

Preporučuje se građanima Grada Biograda na Moru da što manje koriste usluge Doma zdravlja Biograd na Moru radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze, a svoje liječnike mogu kontaktirati putem telefona, elektroničke pošte ili interneta.
Mole se svi građani Grada Biograda na Moru da prate obavijesti nacionalnih, županijskih i gradskih Stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, kao i da se pridržavaju uputa i preporuka koji se izdaju. Također se mole građani da do daljnjeg ograniče svoje kretanje i da bez prijeke potrebe ne putuju izvan Grada Biograda na Moru i Zadarske županije, a pogotovo ne u inozemstvo.
Pozivaju se građani Grada Biograda na Moru, koju su u proteklih 14 dana boravili u inozemstvu iz poslovnih ili privatnih razloga, ili u virusom zahvaćenim zonama, da postupe savjesno i odgovorno te da se u skladu sa preporukama struke telefonskim putem jave dežurnom epidemiologu Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije na telefon 098/33 27 65 ili na službu 112., stoji na mrežnim stranicama Grad Biograda.

Najpopularnije

Učenici Srednje škole Biograd na Moru sudjelovali na Hackatlonu u Zadru

U organizaciji Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru je za učenike iz sektora strojarstva u sklopu EU projekta „Budi...
- Promo -

Mladi kuhar Klaudio Mrkić s Hrvatskom kulinarskom reprezentacijom sudjeluje na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu

Nacionalna kulinarska reprezentacija po prvi puta je oformljena 2006. godine te je od tada prisustvovala na svim najprestižnijim svjetskim kuharskim natjecanjima. Članovi reprezentacije su...

Općina Sv. Filip i Jakov osigurat će božićnice za svoje umirovljenike

Općina Sv.Filip i Jakov i ove godine će nastaviti s tradicijom isplate božićnice umirovljenicima s područja općine te im tako poželjeti nadolazeće sretne blagdane. Božićnica...

Roisin Murphy – Doček Šibenik 2023

Roisin Murphy, najistaknutija članica benda Moloko već drugi put dolazi u Šibenik Nakon koncerta 2018.godine na Tvrđavi Sv. Mihovila, dolazi na trg Katedrale Sv. Jakova za...

Jeremiah’s predstavili novi singl “Alibi”

Pobjednici 22. HGF-a i 9. Croatian Blues Challengea te najbolji mladi bend po izboru Fender Mega Music Awards, nakon video spotova "Black Pony Rider", "Moving on", "Monkey", "Little Brains"...

Povezane vijesti

- Promo -