33.4 C
Biograd na Moru
30/06/2022 12:57

Centar izvrsnosti Cerovačke špilje: Radionice za izradu novih promotivnih artikala i suvenira

Najnovije

Croatia International Jazz +Festival u Ljetnom kinu Biograd

Croatia International Jazz+ Festival nakon dvogodišnje pauze vraća se na ljetne pozornice diljem obale, u Ljetnom kinu Biograd nastupit...

Slavlje naših tenisačica i tenisača u završnici proljetnog dijela rekreativne lige Zadarske županije

U finalu proljetne lige rekreativaca Zadarske županije slavili su naši članovi kluba Albamaris iz Biograda, Maja Buča protiv Antonije...

Predstavljanje Hrvatske na jedriličarskoj regati Kieler Woche na sjeveru Njemačke

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj sudjeluje na međunarodnoj godišnjoj jedriličarskoj regati Kieler Woche, koja se od 18. do...

Projekt: Centar izvrsnosti Cerovačke špilje – održivo upravljanje prirodnom baštinom i krškim podzemljem

 

JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE U RADIONICAMA I NATJEČAJU ZA ODABIR PROMOTIVNIH ARTIKALA I SUVENIRA

kojima se pozivaju zainteresirani građani i tvrtke Zadarske i Ličko-senjske županije, i šire da se aktivno uključe u besplatne radionice i na taj način osiguraju nova znanja iz domene osmišljavanja i dizajna promotivnih artikala i suvenira. Konačni cilj ovog javnog poziva je osmisliti nove promotivne artikle i suvenire budućeg Centra izvrsnosti Cerovačke špilje.

Čitav proces zamišljen je u formi interaktivnih događaja koji uključuju edukaciju, savjetodavne usluge, pomoć pri kreiranju proizvoda za buduće potrebe suvenirnice Centra izvrsnosti Cerovačke špilje te njihovu standardizaciju, uključujući i ambalažu.

Aktivnosti realizira stručni multidisciplinarni tim pod vodstvom stručnjaka za marketing u turizmu, a sačinjen od stručnjaka za marketing s iskustvom u maloprodaji i grafičkog dizajnera.

Radionice se provode on line i u potpunosti su besplatne za sudionike.

Prva radionica održat će se 8. 6. 2021. u 17 sati, a sljedeće unutar razdoblja od 4 mjeseca.

Prijavite se putem on line prijave do 8. 6. 2021. do 12 sati.

Više informacija pronađite na mrežnim stranicama Zadarske županije (https://tinyurl.com/3bw5kaps)

 Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta: 68.453.850,00 HRK

 Projektni partneri:

Javna ustanova „Park prirode Velebit” (nositelj projekta)

Zadarska županija, Javna ustanova „Natura Jadera”, Zagrebački speleološki savez

 Lokacija provedbe:

  • Park prirode Velebit – najveće zaštićeno područje RH, rezervat biosfere
  • Općina Gračac (Zadarska županija)
  • Gornja i Donja Cerovačka špilja – jedan od najatraktivnijih geomorfoloških spomenika prirode u Hrvatskoj (uređene za posjećivanje još 1951. godine)

 

JU PP Velebit nositelj je projekta Centar izvrsnosti „Cerovačke špilje“ – održivo upravljanje prirodnom baštinom i krškim podzemljem sufinanciranog iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, ref. broj KK.06.1.2.01.0011. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je dana 4. travnja 2018. godine, a provedba projekta trajat će do 31. prosinca 2021. godine.

Projekt ima za cilj tijesno povezivanje i dugoročnu suradnju s lokalnom zajednicom.

Cilj projekta je doprinijeti održivom korištenju prirodne resursne osnove, očuvanju okoliša i zaštiti prirodne baštine jačanjem modela održivog upravljanja zaštićenim područjima Republike Hrvatske i Europske Unije, a čime se ujedno doprinosi održivom razvoju u Jadranskoj regiji razvojem i diverzifikacijom turističke ponude, pomoću unaprjeđenja sustava posjećivanja, posjetiteljske infrastrukture i edukacijskih programa u PP Velebit i okolici.

Infrastrukturna ulaganja u sklopu projekta su izgradnja Centra za prihvat i informiranje posjetitelja, uređenje vanjskih šetnica te uređenje postojećeg pješačkog prijelaza između Donji i Gornje Cerovačke špilje.

Ključni dio projekta je implementacija programa stručno-znanstvenih istraživanja, inventarizacije i valorizacije šireg područja temeljenog fenomena Cerovačkih špilja.

 Dodatno će se organizirati brojna događanja i promotivne aktivnosti u cilju dodatne vidljivosti projekta i fenomena Cerovačkih špilja poput, stručnih skupova, edukacija djelatnika i lokalnog stanovništva. Producirat će se promotivni materijali te izraditi minimalno 5 vrsta suvenira s ciljem poticanja lokalne proizvodnje suvenira.

 Projekt će donijeti brojne dobrobiti za lokalnu zajednicu od kojih izdvajamo povećanje kvalitete života,  jačanje gospodarske aktivnosti, povećanje javne svijesti o vrijednostima kulturne i prirodne baštine.

 Uloga Zadarske županije na projektu je kroz aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta prezentirati vrijednost i ulogu zaštićenog područja Parka prirode Velebit, s posebnim naglaskom na lokalitet Cerovačkih špilja, čime će se osigurati privlačenje većeg broja posjetitelja i postaviti temelj komunikacijskog modela prema općoj i stručnoj javnosti.

Implementacijom projekta povećat će se prihodi iz turizma i s njime povezanim proizvodima i uslugama na području Općine Gračac.

 

 

Najpopularnije

Croatia International Jazz +Festival u Ljetnom kinu Biograd

Croatia International Jazz+ Festival nakon dvogodišnje pauze vraća se na ljetne pozornice diljem obale, u Ljetnom kinu Biograd nastupit...
- Promo -

Slavlje naših tenisačica i tenisača u završnici proljetnog dijela rekreativne lige Zadarske županije

U finalu proljetne lige rekreativaca Zadarske županije slavili su naši članovi kluba Albamaris iz Biograda, Maja Buča protiv Antonije Goje u ženskom finalu, Magdalena...

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { ...

Ruksak pun kulture u PO Raštane Donje

„Muzički biennale Zagreb“ festival je  suvremene glazbe. To je glazba koja istražuje nove zvukove i glazbene ideje, glazba koja surađuje s drugim umjetnostima kako...

Dodijeljene financijske potpore Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u 2019. otočnim udrugama za 33 projekta

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je ukupan iznos od 600.000,00 kuna za 33 najkvalitetnija projekta otočnih udruga Nakon provedenog Natječaja za prijavu...

Povezane vijesti

- Promo -