30.4 C
Biograd na Moru
19/06/2021 18:11

Centar izvrsnosti Cerovačke špilje: Radionice za izradu novih promotivnih artikala i suvenira

Najnovije

Na području županije 25 je novooboljelih

Na području Zadarske županije 25 je novozaraženih osoba koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(18) i  Benkovac(1)  te...

Održana početna konferencija dvaju EU projekata

Održana početna konferencija projekata ''PRRI – Podrška Razvoju Rane Intervencije na području grada Zadra i Zadarske županije'' i ''Inclusive...

Korčulanska „Lumblija“ zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla s prijelaznom nacionalnom zaštitom

Ministarstvo poljoprivrede je na nacionalnoj razini zaštitilo naziv „Lumblija" kao zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla. Postupak zaštite naziva „Lumblija" pokrenuli su...

Projekt: Centar izvrsnosti Cerovačke špilje – održivo upravljanje prirodnom baštinom i krškim podzemljem

 

JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE U RADIONICAMA I NATJEČAJU ZA ODABIR PROMOTIVNIH ARTIKALA I SUVENIRA

kojima se pozivaju zainteresirani građani i tvrtke Zadarske i Ličko-senjske županije, i šire da se aktivno uključe u besplatne radionice i na taj način osiguraju nova znanja iz domene osmišljavanja i dizajna promotivnih artikala i suvenira. Konačni cilj ovog javnog poziva je osmisliti nove promotivne artikle i suvenire budućeg Centra izvrsnosti Cerovačke špilje.

Čitav proces zamišljen je u formi interaktivnih događaja koji uključuju edukaciju, savjetodavne usluge, pomoć pri kreiranju proizvoda za buduće potrebe suvenirnice Centra izvrsnosti Cerovačke špilje te njihovu standardizaciju, uključujući i ambalažu.

Aktivnosti realizira stručni multidisciplinarni tim pod vodstvom stručnjaka za marketing u turizmu, a sačinjen od stručnjaka za marketing s iskustvom u maloprodaji i grafičkog dizajnera.

Radionice se provode on line i u potpunosti su besplatne za sudionike.

Prva radionica održat će se 8. 6. 2021. u 17 sati, a sljedeće unutar razdoblja od 4 mjeseca.

Prijavite se putem on line prijave do 8. 6. 2021. do 12 sati.

Više informacija pronađite na mrežnim stranicama Zadarske županije (https://tinyurl.com/3bw5kaps)

 Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta: 68.453.850,00 HRK

 Projektni partneri:

Javna ustanova „Park prirode Velebit” (nositelj projekta)

Zadarska županija, Javna ustanova „Natura Jadera”, Zagrebački speleološki savez

 Lokacija provedbe:

  • Park prirode Velebit – najveće zaštićeno područje RH, rezervat biosfere
  • Općina Gračac (Zadarska županija)
  • Gornja i Donja Cerovačka špilja – jedan od najatraktivnijih geomorfoloških spomenika prirode u Hrvatskoj (uređene za posjećivanje još 1951. godine)

 

JU PP Velebit nositelj je projekta Centar izvrsnosti „Cerovačke špilje“ – održivo upravljanje prirodnom baštinom i krškim podzemljem sufinanciranog iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, ref. broj KK.06.1.2.01.0011. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je dana 4. travnja 2018. godine, a provedba projekta trajat će do 31. prosinca 2021. godine.

Projekt ima za cilj tijesno povezivanje i dugoročnu suradnju s lokalnom zajednicom.

Cilj projekta je doprinijeti održivom korištenju prirodne resursne osnove, očuvanju okoliša i zaštiti prirodne baštine jačanjem modela održivog upravljanja zaštićenim područjima Republike Hrvatske i Europske Unije, a čime se ujedno doprinosi održivom razvoju u Jadranskoj regiji razvojem i diverzifikacijom turističke ponude, pomoću unaprjeđenja sustava posjećivanja, posjetiteljske infrastrukture i edukacijskih programa u PP Velebit i okolici.

Infrastrukturna ulaganja u sklopu projekta su izgradnja Centra za prihvat i informiranje posjetitelja, uređenje vanjskih šetnica te uređenje postojećeg pješačkog prijelaza između Donji i Gornje Cerovačke špilje.

Ključni dio projekta je implementacija programa stručno-znanstvenih istraživanja, inventarizacije i valorizacije šireg područja temeljenog fenomena Cerovačkih špilja.

 Dodatno će se organizirati brojna događanja i promotivne aktivnosti u cilju dodatne vidljivosti projekta i fenomena Cerovačkih špilja poput, stručnih skupova, edukacija djelatnika i lokalnog stanovništva. Producirat će se promotivni materijali te izraditi minimalno 5 vrsta suvenira s ciljem poticanja lokalne proizvodnje suvenira.

 Projekt će donijeti brojne dobrobiti za lokalnu zajednicu od kojih izdvajamo povećanje kvalitete života,  jačanje gospodarske aktivnosti, povećanje javne svijesti o vrijednostima kulturne i prirodne baštine.

 Uloga Zadarske županije na projektu je kroz aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta prezentirati vrijednost i ulogu zaštićenog područja Parka prirode Velebit, s posebnim naglaskom na lokalitet Cerovačkih špilja, čime će se osigurati privlačenje većeg broja posjetitelja i postaviti temelj komunikacijskog modela prema općoj i stručnoj javnosti.

Implementacijom projekta povećat će se prihodi iz turizma i s njime povezanim proizvodima i uslugama na području Općine Gračac.

 

 

Najpopularnije

Od 28. lipnja: Svadbe do 120 ljudi, javna okupljanja do 100 ljudi, restorani rade i u zatvorenim prostorima

Zbog povoljne epidemiološke situacije od petka na snagu stupa odluka o popuštanju mjera. Tako će biti omogućene svadbe do 120...
- Promo -

Prijave na natječaje za kupnju građevinskih zemljišta i zakup poslovnih prostora do 2. srpnja

Ministarstvo zaprima prijave po trećem ovogodišnjem natječaju za kupnju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske s rokom za predaju ponuda do 2. srpnja 2021. do...

” Obuka neplivača” u Biogradu i Sv Filipu i Jakovu

GDCK Biograd poziva sve roditelje, bake, djedove, brace i seke da prijave svoje malce od 5 do 7 godina za „Obuku neplivača“. Program će se...

Na području županije 25 je novooboljelih

Na području Zadarske županije 25 je novozaraženih osoba koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(18) i  Benkovac(1)  te općina Bibinje(1), Pakoštane(1), Pašman(2), Poličnik(1)...

Na području županije 27 novooboljelih

Na području Zadarske županije 27 je novozaraženih osoba koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(15), Benkovac(2) i Biograd(2) te općina Bibinje(5), Pašman(1), Stankovci(1)...

Povezane vijesti

- Promo -