6.4 C
Biograd na Moru
30/01/2023 18:21

My Smart City konferencija i dogodine u Zadru

Najnovije

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA...

Braća Fantela imaju jasne ciljeve za 2023.

Šime i Mihovil Fantela ušli su u predolimpijsku godinu, u kojoj žele ostvariti normu za Igre u Parizu, ali...

Odobrena europska sredstva za nastavak razvoja IT scene u Zadru kroz projekt 2CODE

Upravo dok se privodi kraju vrlo uspješna provedba projekta CODE, vrijednog 883.555,54 eura, stigla je vijest o odobrenim sredstvima za njegov nastavak pod imenom 2CODE.

Kroz projekt CODE  izgrađen je CODE Hub prostor u Studentskom domu Sveučilišta u Zadru u vrijednosti 177.488,00 kuna, dok je za opremanje utrošeno 139.790,00 kuna. Osim toga, s ciljem osnaživanja lokalne IT zajednice, održan je niz Meet Up-ova gdje su se mogla čuti različita iskustva i znanja domaćih i inozemnih IT stručnjaka.

Organizacija My Smart City hackathona i konferencije u posljednje dvije godine također je financirana sredstvima ovog projekta čiji je glavni cilj jačanje i umrežavanje lokalne IT zajednice te pozicioniranje Zadra na hrvatskoj IT sceni.

S obzirom da su se sve spomenute aktivnosti pokazale kao potrebne i uspješne, njihov nastavak i nadogradnja pokazali su se kao logični i nužni što se sada i osiguralo kroz sredstva projekta 2CODE.

Tako se u 2020. godini planira organizacija hackathona i konferencije, ali i osnaživanje ključnih dionika kroz treninge o korištenju osnovnih i naprednih IT rješenja te razvoj i implementacija mentorskog programa za poduzetnike.

Kroz formalno uspostavljenu Mrežu Code Hub coworking prostora izradit će se zajednički program aktivnosti te implementirati uslužni paketi namijenjeni privlačenju digitalnih nomada kako bi koristili sve coworking prostore unutar CODE Hub mreže. Mreža će služiti i kao instrument za jačanje suradnje između poduzetničkih potpornih institucija u prekograničnom području.

Projektom 2CODE osigurat će se i dodatna oprema za CODE Hub u kojem će se nastaviti sa provedbom različitih specijaliziranih treninga i edukacija vezanih za razvoj IT sektora.

Nositelj projekta 2CODE je Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS iz Nikšića, dok su partneri na projektu Grad Zadar, Sveučilište u Zadru,  Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA iz Mostara te Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ d.o.o. Tuzla.

Naime, projekt CODE Cooperation for Development of Cross Border Business Environment, čiji je nositelj Grad Zadar, odobren je za EU sufinanciranje od 85% unutar 1. poziva za dostavu projektnih prijedloga programa Interreg IPA Hrvatska – BiH – Crna Gora, dok je već kroz 2. poziv odobren njegov nastavak imena 2CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment Enhanced.

Najpopularnije

ŠRU Podlanica Biograd poziva na upis u školu ribolova

ŠRU "PODLANICA" BIOGRAD NA MORU POZIVA!!! UPIS U ŠKOLU RIBOLOVA Športsko ribolovna udruga "PODLANICA" Biograd na Moru nastavlja sa radom...
- Promo -

Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Biograd

Noć muzeja u petak, 27. siječnja, obilježava se i u Zavičajnom muzeju grada Biograda na Moru U vremenu kada se događaju nesagledive promjene u svim...

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { ...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA potpisala je Sporazum o suglasnosti...

Sveučilište u Zadru : Studenti nude besplatne pripreme za državnu maturu iz psihologije

Udruga studenata psihologije "Kasper", sa Sveučilišta u Zadru i ove godine, već tradiocionalno, održava besplatne, online pripreme za državnu maturu iz psihologije za naše...

Povezane vijesti

- Promo -