19.4 C
Biograd na Moru
21/07/2024 05:31

NP Krka: Do 30. travnja besplatan ulaz za djecu do 18 godina

Najnovije

U subotu 20. srpnja 3. vaterpolo turnir „Pašmanski dupin 2024.“u Barotulu

3. vaterpolo turnir „Pašmanski dupin 2024.“ – Barotul, otok Pašman U subotu, 20. srpnja 2023. s početkom u 16,00 sati...

16. Etno festival Benkovac predstavlja tradicijske kulture različitih krajeva

16. Etno festival u Benkovcu i ove godine održat će se u prekrasnom ambijentu Kaštel Benkovića u dvorištu Zavičajnog...

U tijeku gradnja nove infrastrukture za poduzetnike u Sv. Filip i Jakovu

U Sv. Filip i Jakovu u tijeku su radovi na izgradnji nove "Zone zanatskih i servisnih djelatnosti", smještene sjeveroistočno...

Djeco, prirodu ne morate gledati preko ekrana. U travnju posjetite Nacionalni park „Krka“ i zabavite se na svježem zraku jer za vas je ulaz besplatan.

„Škola je online, a Krka u travnju za djecu je in-live“ nova je akcija Nacionalnog parka „Krka“: djeca od sedam do osamnaest godina, u pratnji roditelja/staratelja, od 1. do 30. travnja Park mogu posjetiti besplatno!

Tom akcijom Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ želi izaći u susret našim mladim posjetiteljima i njihovim obiteljima, kako bi vrijeme proveli kvalitetno – u prirodi.

„Globalna pandemija virusa COVID-19 snažno je utjecala na djecu koja su veliki dio prošle, a to se ponavlja i ove godine, bila primorana nastavu pratiti online, preko ekrana, izdvojena iz svog prirodnog okoliša – škole. S obzirom da to teško pada i djeci i roditeljima, odlučili smo im na ovaj način pružiti podršku i ponuditi odmak od svakodnevice, kao mjesto odmora, rekreacije i edukacije na kojemu se može kvalitetno provesti zajedničko vrijeme“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica.

Akcija se odnosi na sve vrste ulaznica a vrijedi od 1. do 30. travnja 2021. godine. Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ svjesna je koliko su važne ponude i usluge za roditelje s djecom. Zato godinama u svoje sadržaje implementira aktivnosti u kojima će upravo oni uživati. Osim zabave i vremena ugodno provedenog s obitelji u prirodi, djeca u Nacionalnom parku „Krka“ mogu, ako to žele, i mnogo toga naučiti.

Pješačke staze i vidikovci Nacionalnog parka „Krka“ omogućuju neposredan uvid u bogatstvo flore i faune vodenih i kopnenih staništa. Ako vas zanima što je to što gledate, staze i vidikovci opremljeni su edukativnim tablama s detaljnim informacijama o biljnom i životinjskom svijetu Parka te kulturnim i povijesnim zanimljivostima. U obnovljenim vodenicama Nacionalnog parka „Krka“ prezentira se mljevenje žitarica, pranje i stupanje sukna, tkanje torba i prostirki za pod (tapeta), kovanje potkova, priprema hrane u staroj kužini i sl.

A ako djeci ipak pofali malo tehnologije, na raspolaganju su im i dvije besplatne mobilne aplikacije: Krka National Park Tour, koja s pomoću tehnologije proširene stvarnosti (engl. augmented reality) olakšava dolazak, orijentaciju i kretanje posjetitelja na prostoru Skradinskog buka i daje više informacija o sadržajima u Parku, odnosno o točkama koje posjetitelje zanimaju, i Krka Kids, namijenjena djeci predškolske dobi, učenicima nižih razreda osnovne škole i mladima, koja ih s pomoću tehnologije proširene stvarnosti kroz igru vodi edukativnom stazom znanja na Skradinskom buku.

Nacionalni park „Krka“ obuhvaća 109 četvornih kilometara izvorne prirode stoga pozivamo posjetitelje da koriste sve sadržaje u sustavu posjećivanja na donjem, srednjem i gornjem toku Krke. Uz brojne vidikovce i etno sadržaje Park možete doživjeti i na 47 kilometara poučno-pješačkih staza i 470 kilometara biciklističkih ruta. Iskoristite blagodati prirode i pronađite kutak mira za sebe.

Osim poštivanja pravila ponašanja u zaštićenim područjima, u svim zatvorenim prostorima u sustavu posjećivanja nacionalnog parka i prijevoznim sredstvima, brodovima i autobusima, obvezno je pravilno korištenje zaštitnih maski i održavanje fizičkog razmaka propisanog važećim preporukama, uz ograničenje broja posjetitelja. Od danas, obvezno je korištenje zaštitnih maski i na otvorenim prostorima gdje je povećan protok ljudi.

S obzirom da je prethodno uspješno uspostavio protokole u borbi s pandemijom, NP „Krka“ od samog je početka prepoznat kao sigurna destinacija i jedno je od prvih zaštićenih područja koja su dobila oznaku sigurnosti „Safe stay in Croatia“. Sigurnost posjetitelja važna nam je, a uživanje u prirodnim vrijednostima sigurnije uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Najnovije

Dani vitezova Vranskih 20. i 21. srpnja u Vrani i Pakoštanima

i ove godine veliki povijesni spektakl oživljene povijesti DANI VITEZOVA VRANSKIH u trajanju od 1 dana u Vrani te...
- Promo -

TZ Pakoštane: Dani vitezova Vranskih održat će se 20.07. i 21.07. 2024.

Ovogodišnja manifestacija Dani vitezova Vranskih održat će 20.07 i 21.07 u Vrani i Pakoštanima Za prvi dan održavanja pripremljen je bogat program u Vrani, dok...

U subotu 20. srpnja 3. vaterpolo turnir „Pašmanski dupin 2024.“u Barotulu

3. vaterpolo turnir „Pašmanski dupin 2024.“ – Barotul, otok Pašman U subotu, 20. srpnja 2023. s početkom u 16,00 sati održati će se treći turnir...

16. Etno festival Benkovac predstavlja tradicijske kulture različitih krajeva

16. Etno festival u Benkovcu i ove godine održat će se u prekrasnom ambijentu Kaštel Benkovića u dvorištu Zavičajnog Muzeja Benkovac s početkom u...

U tijeku gradnja nove infrastrukture za poduzetnike u Sv. Filip i Jakovu

U Sv. Filip i Jakovu u tijeku su radovi na izgradnji nove "Zone zanatskih i servisnih djelatnosti", smještene sjeveroistočno od samog naselja. Ovo područje,...

Povezane vijesti

- Promo -