6.4 C
Biograd na Moru
30/01/2023 19:53

Online seminar „Međunarodna suradnja između Hrvatske i Ukrajine – potencijal za ulaganje“

Najnovije

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA...

Braća Fantela imaju jasne ciljeve za 2023.

Šime i Mihovil Fantela ušli su u predolimpijsku godinu, u kojoj žele ostvariti normu za Igre u Parizu, ali...

Sa ciljem intenziviranja međuregionalne suradnje između Hrvatske i Ukrajine, u utorak, 16. lipnja 2020. u organizaciji Veleposlanstva Ukrajine u RH uz nazočnost Nj.E. Vasilja Kirilića ukrajinskog veleposlanika, održan je online seminar „Međunarodna suradnja između Hrvatske i Ukrajine – potencijal za ulaganje“, putem platforme ZOOM. 

Na ovaj događaj pozvani su predstavnici Rivnenske, Černigivske i Hersonske oblasti iz Ukrajine te pored Zadarske županije sudjelovale su Međimurska i Primorsko-goranska županija uz nazočnost predstavnika regionalnih i vladinih dužnosnika te poslovnog sektora iz Hrvatske i Ukrajine.

Svrha događaja je predstaviti najperspektivnije investicijske projekte i razvojne potencijale sudionika ovog online seminara sa područja obiju zemalja. Sa namjerom je nastavka jačanja prijateljskih odnosa i uspostave međuregionalne suradnje sa stranim partnerskim regijama, unaprjeđenja i obostranog povećanja gospodarsko-trgovinske razmjene te stvaranja poticajnog investicijskog okruženja, Zadarska županija je uspostavila kvalitetne kontakte sa Hersonskom oblasti iz Ukrajine.

2011. godine potpisan je Memorandum o namjerama za uspostavljanje međunarodne suradnje u trgovinsko-gospodarskim, znanstveno-tehničkim i kulturnim područjima sa ovom ukrajinskom regijom.

Zadarsku županiju na webinaru predstavljali su Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije, Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, Krešimir Laštro, pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet i Frane Skoblar, voditelj marketinga tvrtke Turisthotel d.d.

Održavanje bilateralnih gospodarskih susreta, na kojima se raspravlja o aktualnim gospodarskim pitanjima, na kojima se otvara mogućnost povezivanja gospodarskih subjekata kroz suradnju na projektima od zajedničkog interesa, navodi na potrebu još jačeg povezivanja radi jačanja konkurentnosti na zajedničkom tržištu te je Zadarska županija spremna preuzeti inicijativu i pruža punu podršku gospodarstvenicima u sektoru poljoprivrede, marikulture i turizma koji su zasigurno nosioci gospodarskog razvoja.

Pandemija COVID-a 19 ostavila je vrlo negativan trag na svjetsko gospodarstvo. I naša je zemlja pogođena. Osobito najjača gospodarska grana – turizam. Upravo zbog te činjenice važno je razmatrati nove mogućnosti gospodarske suradnje koja bi se mogla razviti na obostrano zadovoljstvo. Predstavit ćemo vam ona područja u kojima je Zadarska županija osobito jaka i koja imaju najbolji potencijal za ulaganje. Naš geografski smještaj na središnjem dijelu istočne obale Jadrana, izuzetno dobra prometna povezanost, razvedena obala s brojnim otocima, plodno zaleđe Ravnih kotara, vodom bogat lički dio županije, bogata prirodna te kulturno-povijesna baština, sve to prednosti su koje nas čine županijom ugodnom za život, ali i zanimljivom kako za posjet, tako i za ulaganje.

Vjerujem da ćemo kroz današnji seminar saznati puno toga jedni o drugima te da će nam te nove spoznaje otvoriti pregršt ideja za buduću gospodarsku suradnju.“rekao je zamjenik župana Mršić.

Najpopularnije

ŠRU Podlanica Biograd poziva na upis u školu ribolova

ŠRU "PODLANICA" BIOGRAD NA MORU POZIVA!!! UPIS U ŠKOLU RIBOLOVA Športsko ribolovna udruga "PODLANICA" Biograd na Moru nastavlja sa radom...
- Promo -

Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Biograd

Noć muzeja u petak, 27. siječnja, obilježava se i u Zavičajnom muzeju grada Biograda na Moru U vremenu kada se događaju nesagledive promjene u svim...

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { ...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA potpisala je Sporazum o suglasnosti...

Sveučilište u Zadru : Studenti nude besplatne pripreme za državnu maturu iz psihologije

Udruga studenata psihologije "Kasper", sa Sveučilišta u Zadru i ove godine, već tradiocionalno, održava besplatne, online pripreme za državnu maturu iz psihologije za naše...

Povezane vijesti

- Promo -