19.4 C
Biograd na Moru
23/09/2023 16:36

SV. FILIP I JAKOV U DOBA KRIZE DOBIVA NOVI HOTEL Turistički biznis u sinergiji s interesima lokalne zajednice

Najnovije

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama, 1000 poziva upomoć

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Obilježava se u spomen na 22. rujna 1999. kada su na...

Županijska skupština odobrila Zavodu za hitnu medicinu nabavu 15 novih vozila za sanitet i hitnu

U prvih šest mjeseci 2023. godine, Zadarska županija bez proračunskih korisnika ostvarila je 16 milijuna eura prihoda uz...

Odmor i zabava za cijelu obitelj: Ne propustite Family Day u čarobnoj Crvenoj Luci 07. i 08. listopada

Ukoliko ste u potrazi za savršenim vikend odmorom, želite li se odmarati u skrivenoj pješčanoj uvali i...
Najnovije ulaganje tvrtke REVERENTIA d.o.o iz Splita u izgradnju luksuznog hotela s četiri zvjezdice te brojnim pratećim sadržajima u Ulici Primorja u Sv. Filipu i Jakovu, moglo bi nakon dovršene izgradnje postati iznimno važno za turistički razvoj i ponudu Sv. Filipa i Jakova. Naime, REVERENTIA d.o.o osim što će ovom investicijom podići hoteljerski turizam ovog kraja na razinu koja obećava dolazak gostiju s većom platežnom moći i bolje rezultate, tvrtkin investicijski model ulaže turistički kapital na način koji u isto vrijeme može biti u funkciji samog investitora i drugih turističkih poduzetnika, ali radi stvaranja novih radnih mjesta i privlačenja brojnih turista, također i na korist općine, mještana i šire lokalne zajednice.

“Prijava početka građenja ovog hotela tj. službeno zgrade ugostiteljsko turističke namjene, počela je u veljači ove godine te se građevinski radovi nastavljaju sve do ljetne zabrane izvođenja radova. Zbog novonastale situacije s korona virusom naši radovi se održavaju u sklopu mjerodavnih uputa od strane nadležnih, a trenutno je u tijeku gradnja etaže minus 1, betoniranje i armatura”, rekao je Ivan Sikirica, član uprave tvrtke REVERENTIA d.o.o.

 

Ako je suditi po projektnim  fotografijama novi hotel na tri kata zračit će arhitektonskom svježinom i osobnošću, a zadovoljavati će i adute poput izvrsne lokacije, elegantog interijera, prekrasnog pogleda na Pašmanski kanal, bazena, ali i prigodnog vanjskog uređenja koje će se uklopiti u već postojeći mediteranski okoliš.

“Sveobuhvatno uređenje našeg novog investicijskog projekta tj. gradnje hotela u Sv. Filipu i Jakovu sadržavati će 26 soba, a unutar tog smještajnog kapaciteta ponuda će uključivati dva studio apartmana, dvadeset dvokrevetnih soba, jedan veći apartman te jedan penthouse apartman. Također, naši gosti moći će uživati i u ponudi wellness tretmana, sauni te velikom bazenu i caffe baru koji će se nalaziti ispred samog hotela”, rekao je Ivan Sikirica.

Ova zadnja u nizu hoteljersko turistička investicija omogućit će tako podizanje turističke ljestvice i transformaciju turizma općine Sv. Filip i Jakov prema onom više kvalitete, te će kao i njezini prethodnici stvoriti uvjete za produljenje turističke sezone na ovom području, povećanje potrošnje, otvaranje novih radnih mjesta te privlačenje većeg broja gostiju.

Centar za pružanje usluga u zajednici Općine Sveti Filip i Jakov

Kako bi se građanima treće životne dobi, nemoćnim osobama, osobama s invaliditetom i drugim ranjivim skupinama omogućili što kvalitetniji uvjeti života i skrbi, Općina Sv. Filip i Jakov u Gornjim Raštanima uskoro planira izgradnju javne ustanove socijalne skrbi tj. Centra za pružanje usluga u zajednici Općine Sveti Filip i Jakov. Izrada projektne dokumentacije za gradnju centra te pravno – imovinsko rješavanje zgrade i zemljišta nedavno je završeno i u njih je općina uložila oko 500.000 kuna, a sam projekt je apliciran na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Euiropske unije te se čekaju rezultati. Ukupna vrijednost projekta za gradnju te uređenje interijera i eksterijera je 15 milijuna kuna.

Najpopularnije

Grad Biograd bilježi porast broja stanovnika

Hrvatska ima manje od  4 milijuna stanovnika - 3.888.529, pokazuje popis stanovništva, na kojemu je popisano nešto više njih,...
- Promo -

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { ...

Tomislav Bralić i klapa Intrade snimili spot za pjesmu “Ostajem tu”

Ljubav prema Jadranu, moru, Dalmaciji, lokalitetu u kojem su odrasli, Tomislav Bralić i klapa Intrade predočili su pjesmom “Ostajem tu” Vinka Barčota, autora kojemu...

Grad Biograd na Moru na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom brine za obrazovanje gradske mladeži: 200€ za sve studente

. Gradonačelnik Grada Biograda na Moru, Ivan Knez, istaknuo je svoju snažnu predanost u obrazovanju i dobrobiti svojih sugrađana. U svojim naporima za oblikovanje svjetlije...

Povezane vijesti

- Promo -