21.4 C
Biograd na Moru
23/09/2023 15:37

Troje preminulih, 34 osobe novooboljele u županiji

Najnovije

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama, 1000 poziva upomoć

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Obilježava se u spomen na 22. rujna 1999. kada su na...

Županijska skupština odobrila Zavodu za hitnu medicinu nabavu 15 novih vozila za sanitet i hitnu

U prvih šest mjeseci 2023. godine, Zadarska županija bez proračunskih korisnika ostvarila je 16 milijuna eura prihoda uz...

Odmor i zabava za cijelu obitelj: Ne propustite Family Day u čarobnoj Crvenoj Luci 07. i 08. listopada

Ukoliko ste u potrazi za savršenim vikend odmorom, želite li se odmarati u skrivenoj pješčanoj uvali i...

Na području zadarske županije 34 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule.

Novooboljele osobe izolaciju provode na području gradova Zadar (15), Biograd (1), Nin (2), Pag (1) te općina Kolan (2), Pašman (1), Posedarje (3), Preko (3), Privlaka (1), Sukošan (1), Sv. Filip i Jakov (2) i Škabrnja (2).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 225 uzoraka, u izolaciji i samoizolaciji su 1084 osobe, a na području Zadarske županije trenutno je 338 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega 158 muškaraca i 180 žena. Od bolesti se oporavilo 78 osoba.

U Općoj bolnici Zadar preminule su dvije muške osobe u dobi od 71 i 77 godina koje su bile zaražene koronavirusom. U biogradskoj bolnici preminula je 87-godišnja žena.

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 58 pacijenata, od kojih je osam na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na moru smješteno je 14 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata evidentirali su dva kršenja mjere samoizolacije.

Prema dosad pristiglim podatcima, na području Zadarske županije trenutačno boravi 241 osoba s područja koja su stradala u potresu. Molimo sve obitelji ili njihove domaćine, ukoliko imaju potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći (hrana, odjeća, liječnička skrb ili bilo koji drugi oblik zdravstvene zaštite) da se jave na telefonski broj 350-318 ili mail stozercz@zadarska-zupanija.hr.

I dalje molimo sve stanovnike Zadarske županije koji su u svoje domove primili obitelji s područja pogođenih potresom da nam dostave njihove podatke zbog evidencije o broju ljudi na našem području, njihovim potrebama te kako bi mogli dostaviti informacije Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti i na mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije (stozercz@zadarska-zupanija.hr).

 

 

Najpopularnije

Grad Biograd bilježi porast broja stanovnika

Hrvatska ima manje od  4 milijuna stanovnika - 3.888.529, pokazuje popis stanovništva, na kojemu je popisano nešto više njih,...
- Promo -

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { ...

Tomislav Bralić i klapa Intrade snimili spot za pjesmu “Ostajem tu”

Ljubav prema Jadranu, moru, Dalmaciji, lokalitetu u kojem su odrasli, Tomislav Bralić i klapa Intrade predočili su pjesmom “Ostajem tu” Vinka Barčota, autora kojemu...

Grad Biograd na Moru na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom brine za obrazovanje gradske mladeži: 200€ za sve studente

. Gradonačelnik Grada Biograda na Moru, Ivan Knez, istaknuo je svoju snažnu predanost u obrazovanju i dobrobiti svojih sugrađana. U svojim naporima za oblikovanje svjetlije...

Povezane vijesti

- Promo -