13.7 C
Biograd na Moru
19/04/2021 13:25

Zagrebačku zračnu luku putnici i za 2020. ocijenili najboljom u Europi

Najnovije

Uvjeti ulaska u Hrvatsku u vodećim američkim medijima

Američki časopis Forbes uvrstio je Istru u 50 spektakularnih destinacija za post korona putovanje, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske...

HRZZ u gotovo dva desetljeća isplatio prvu milijardu kuna za znanstvena istraživanja

Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ) ključna je karika u podršci razvoja hrvatske znanosti i znanstvenika. Vođen načelima znanstvene izvrsnosti,...

“Tramvaj zvan žudnja” 22.04. u HNK Zadar

U četvrtak, 22. travnja u 20 sati pogledajte predstavu KMD Dubrovnik,  TRAMVAJ ZVAN ŽUDNJA prema kultnom tekstu Tennesseeja Williamsa...

Zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman prema istraživanju zadovoljstva putnika treću godinu za redom je proglašena najboljom zračnom lukom u Europi u 2020. među onima od dva do pet milijuna putnika godišnje, izvijestili su u ponedjeljak iz tvrtke-koncesionara Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ).

Riječ je o redovitom istraživanju o zadovoljstvu putnika uslugama na zračnim lukama ACI/ASQ (Airports Council International/Airport Service Quality), u kojemu su putnici dali visoke ocjene zagrebačkoj zračnoj luci, i to, kako kažu iz MZLZ-a, “usprkos izazovnim vremenima koja se reflektiraju u značajnom smanjenju broja putnika i operacija u zračnom prometu”.

To priznanje dolazi kao rezultat istraživanja kvalitete usluga zračne luke provedenih u 2020., koja će ostati zabilježena kao najteža i najzahtjevnija godina u povijesti zrakoplovstva. Rezultate istraživanja o zadovoljstvu putnika ACI je objavio u ponedjeljak, 1.ožujka, u svom sjedištu u Montrealu u Kanadi.

Osim što je tri puta po tom istraživanju proglašena najboljom zračnom lukom u Europi od 2 do 5 milijuna putnika (2018., 2019. i 2020.), brzo nakon otvaranja, u 2017., zagrebačka zračna luka dobila je i priznanje za najveće unapređenje u Europi.

“Uz probleme vezane uz pandemiju covida-19, s kojima su se nosile sve zračne luke diljem svijeta, zagrebačka zračna luka bila je suočena i sa kriznim postupanjima vezanim uz potrese koji su u 2020. pogodili Zagreb i područje Banovine. Stoga s punim pravom možemo smatrati da ovo priznanje za 2020. ima dodatnu vrijednost koja se očituje u osobitoj i povećanoj odgovornosti prema radnim obvezama svih radnika i pružatelja usluga u zračnoj luci u novim i nenadanim okolnostima”, ističu iz MZLZ-a.

“Treću godinu zaredom proglašeni smo najboljom zračnom lukom u Europi, u grupi luka od 2 do 5 milijuna putnika, i osobito smo sretni što su prepoznati i naši značajni napori kako bismo i u ovim zahtjevnim okolnostima osigurali najbolju moguću uslugu, prije svega vodeći računa o zaštiti zdravlja i sigurnosti naših putnika, radnika, poslovnih partnera i korisnika naših usluga”, izjavio je predsjednik Uprave MZLZ-a Huseyin Bahadir Bedi.

Uskoro ljetni red letenja

Najavljuje skori početak ljetnog reda letenja te se nada postupnom oporavku prometa i nastavku uobičajenih poslovnih aktivnosti.

Iz MZLZ-a napominju da je The Airport Service Quality (ASQ) vodeći svjetski program ocjenjivanja stupnja zadovoljstva putnika uslugama zračnih luka kada se govori o usporedbi najboljih praksi industrije koju predstavlja tzv. benchmarking mjerenjem zadovoljstva putnika kroz 37 ključnih pokazatelja uspješnosti.

Program na terenu tijekom cijele godine provode certificirani ASQ agenti, intervjuirajući putnike u zračnim lukama putem jedinstvenog ACI/ASQ upitnik, pri čemu je u drugom kvartalu 2020. anketirano nešto manje putnika, dok je u prvom, trećem i četvrtom kvartalu anketiran isti broj putnika kao i 2019. godine.

ACI (Airport Council International) nije mijenjao kategorizaciju aerodroma po broju putnika, bez obzira što je u svim zračnim lukama u 2020. zabilježeno značajno smanjenje broja putnika, uzrokovano pandemijom.

Tijekom 2021. ovaj program će omogućiti dodatni uvid u specifičnosti vezane uz uspješnost provođenja mjera zaštite od pandemije, kako bi na zagrebačkoj zraćnoj luci mogli dodatno unaprijediti poslovne procese i djelovanje, zaključuju iz MZLZ-a.

Najpopularnije

Grad Biograd raspisao natječaj za radno mjesto – viši referent za javnu nabavu

Grad Biograd jučer je raspisao natječaj  za prijam u službu u Jedinstveni upravni odjel Grada Biograda na Moru na...
- Promo -

Traže se statisti, a možda i glumci za seriju “Nestali”

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti drugu sezonu snimanja serije Nestali na području Zadarske županije uz podršku Filmskog ureda Zadar, poručuju iz spomenutog ureda. Sve zainteresirane...

Pakoški studenti dobit će 2. 500 kuna studentske pomoći

Načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov  donio je odluku o isplati studentske pomoći za školsku godinu 2020./2021. u iznosu od 2.500,00 kuna studentima sa područja...

U županiji 170 novooboljelih, tri osobe preminule

Na području Zadarske županije 170 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule. Novooboljele osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar(98), Benkovac(7), Biograd(5),...

U županiji 119 novooboljelih, preminule dvije osobe

Na području Zadarske županije 119 je novozaraženih osoba koronavirusom, a preminule su dvije osobe. Novooboljeli izolaciju provode na području gradova Zadar(73), Benkovac(3), Biograd(7), Obrovac(3) i...

Povezane vijesti

- Promo -