-1.6 C
Biograd na Moru
31/01/2023 11:13

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Najnovije

Dokumentarni film KORLAT Luke Klapana u Gradskoj knižnici Benkovac

U organizaciji Ogranka Matice Hrvatske u Zadru i Gradske knjižnice Benkovac u petak 10. 02. 2023. u 19.00...

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA...

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju, 29. kolovoza. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su brojni uzvanici, a Zadarsku županiju predstavljali su župan Božidar Longin, zamjenik Šime Vicković te pročelnici Marta Hordov, Katarina Miletić i Nikaca Miletić.

Poseban gost bio je predsjednik RH Zoran Milanović koji je ujedno prvi hrvatski predsjednik koji je službeno posjetio otok Vir. Poseban naglasak u svojem obraćanju usmjerio je na projekte koji su financirani iz europskih fondova istaknuvši upravo aglomeraciju koja uključuje otok Vir, ali i cijeli zapadni dio Zadarske županije, vrijednu oko milijarde kuna, kao hvalevrijedan primjer uspješnog korištenja sredstava.

„Za sljedeće proračunsko razdoblje Hrvatskoj su na raspolaganju veliki fondovi plus projekt Europa nove generacije koji je krizni, a ujedno je veliki iskorak Europske unije. Dajem punu podršku Vladi, ministarstvima i svima vama kojim radite na EU projektima, ali novac treba znati uzeti. Neće ispasti iz helikoptera. Za to je potrebna upornost, znanje, taktika i lukavostvo“, istaknuo je uz ostalo predsjednik Milanović.

Župan Božidar Longin koji je na Viru bio izaslanik predsjednika Vlade RH također je uspješno korištenje EU sredstava istaknuo kao ključ razvoja našeg kraja.

„Aglomeracija zapadnog dijela naše županije, čiji je nositelj ovdašnja komunalna tvrtka Vodovod Vir je u izgradnji, a upravo je taj projekt pokazatelj dobre i kvalitetne suradnje između vaše općine sa susjednim jedinicama lokalne samouprave. Upravo je zajedništvo neophodno za uspješno provođenje velikih infrastrukturnih projekata“, poručio je Longin i podsjetio da je Hrvatska, između ostalog i zbog velikog utjecaja našeg premijera Plenkovića, osigurala gotovo 25 milijardi eura u sljedećom programskom razdoblju Europske unije.

Župan je iskazao zadovoljstvo uspješnom turističkom sezonom istaknuvši da je sigurnost trenutno glavni brend Zadarske županije.

„U odnosu na rekordnu 2019. godinu u srpnju smo bili na 90 posto realizacije po broju noćenja, a u dosadašnjem dijelu kolovoza smo gotovo izjednačili brojke iz 2019. godine. U tome svakako veliki doprinos ima i Općina Vir koja je vodeća po broju noćenja u cijeloj Zadarskoj županiji, a podaci za dosadašnji dio kolovoza pokazuju da ste po noćenjima čak i premašili rekordnu 2019. godinu, na čemu vam čestitam“, dodao je Longin.

Na svečanoj sjednici obratili su se i predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić, načelnik Općine Vir Marino Radović, načelnik susjedne općine Privlaka Gašpar Begonja te izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i saborski zastupnik Rade Šimičević.

 

 

IZVOR: ZADARSKA ŽUPANIJA

Najpopularnije

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { ...
- Promo -

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA potpisala je Sporazum o suglasnosti...

ŠRU Podlanica Biograd poziva na upis u školu ribolova

ŠRU "PODLANICA" BIOGRAD NA MORU POZIVA!!! UPIS U ŠKOLU RIBOLOVA Športsko ribolovna udruga "PODLANICA" Biograd na Moru nastavlja sa radom Škole udičarenja. Pozivaju se svi dosadašnji...

DKC Kino: Ove subote ne propustite Buvljak u kinu

Društveno kulturni centar KINO poziva Vas 28.siječnja 2023. u 10 sati na drugi buvljak u Svetom Filip i Jakovu Imate stvari koje ne trebate ali...

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se u Zagreb, u Tvornicu kulture,...

Povezane vijesti

- Promo -