23.4 C
Biograd na Moru
16/08/2022 00:56

Županijska uprava za ceste: Ambiciozni planovi i u 2021. godini

Najnovije

Uz nastup Zorice Konđe u Sv. Filip i Jakovu svečano otvorena čitaonica

U subotu je u sklopu Dana Općine Sv. Filip i Jakov u "Staroj školi" održano svečano otvorenje prve čitaonice...

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov; dodijeljena priznanja

U povodu Dana općine Sv. Filip i Jakov i blagdana Sv. Roka, u novoobnovljenoj kino dvorani u Sv. Filip...

Grupa Rage Against The Machine otkazuju europsku turneju

Grupa Rage Against The Machine otkazala je sve europske i britanske datume turneje „Public Service Announcement“, pa time i...

Vijećnici Županijske skupštine na 21. elektroničkoj sjednici održanoj putem video platforme Zoom usvojili su Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na II. Izmjene i dopune financijskog plana Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2020. godinu prema kojima su ukupni prihodi planirani u iznosu 49.846.237,00 kuna, što je za 1,25 % više od prethodno planiranog iznosa od 49.229.482,00 kuna.

Razlog predmetnog povećanja uprihođenih sredstava temelji se na ugovorima o sufinanciranju koje je Županijska uprava za ceste Zadarske županije sklopila s Općinom Ražanac za sanaciju klizišta uz lokalnu cestu L63156 u naselju Podvršje, s Općinom Starigrad i NP Paklenicom za rekonstrukciju dijela županijske ceste Ž6008 te s Gradom Biogradom za sanaciju dijela županijske ceste Ž6063 prema Turističkom naselju Crvena Luka.

Podsjetimo, Županijska uprava za ceste i u 2020. godini nastavila je s radovima na sanaciji i rekonstrukciji prometnica diljem Zadarske županije. U tijeku su završni radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Karišnice i dionici lokalne ceste u naselju Karin Gornji, vrijedni oko šest milijuna kuna, kao i na rekonstrukciji dva mosta u naselju Zrmanja. U veljači ove godine već je otvoren obnovljeni Gornji most na rijeci Zrmanji u Kaštelu Žegarskom, koji je ujedno zaštićeni kulturni spomenik.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji dionice županijske ceste od Kaštela Žegarskog do granice k.o. Ervenik, čime će se dobiti još jedna prometnica koja će povezati Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju. Projektom je obuhvaćena dionica ceste dužine 1460 metara. Osim već spomenutih prometnica, ŽUC je tijekom ove godine uložio u građenje i rekonstrukciju brojnih drugih prometnica u županiji, poput dionica županijske ceste Ž6008 koja ide od državne ceste D8 u Starigradu do ulaza u NP Paklenica te prometnice od naselja Suhovare prema poljoprivrednom dobru Baštica. Uz to, ŽUC je sanirao i prometnicu kroz Zemunik Gornji u dužini od dva kilometra, završena je i sanacija županijske ceste kroz naselje Gorica, a u tijeku je sanacija županijske ceste kroz naselje Sikovo.

Županijski vijećnici su također usvojili Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Financijski plan Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu. ŽUC za 2021. godinu planira prihode od 50.254.406,00 kuna.

Plan radova za 2021. godinu također je ambiciozan, a između ostalog uključuje, izgradnju nogostupa od mosta preko Miljašić Jaruge do naselja Grbe, od Murvice prema Zemuniku (300 metara) te kroz naselje Privlaka. U planu je i gradnja kolnika u gradu Benkovcu, izgradnja dionice Vrana – Radašinovci i ceste kroz Pridragu (Ćuskijaš) te rekonstrukcija dionice Deringaj – most preko rijeke Otuče.

To je samo dio radova koje ŽUC planira provesti u idućoj godini, u suradnji s osnivačem, Zadarskom županijom i s jedinicama lokalne samouprave.

Zajedničkim radom nastavit ćemo raditi na unaprjeđenju infrastrukture kako bi našim stanovnicima omogućili kvalitetniji standard prometnica, poručuju iz Županijske uprave za ceste Zadarske županije.

Najpopularnije

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov; dodijeljena priznanja

U povodu Dana općine Sv. Filip i Jakov i blagdana Sv. Roka, u novoobnovljenoj kino dvorani u Sv. Filip...
- Promo -

Rezultati svih finalnih susreta 27. teniskog turnira ‘Oluja’ održanog prošli vikend u Biogradu i Pakoštanima

Donosimo rezultate ovogodišnjeg teniskog turnira  'Oluja' Na teniskim tenenima Tenis Centra Ilirija u Biogradu na moru odigrani su u nedjelju 7. kolovoza finalni susreti ovogodišnjeg...

Održan plivački maraton Biograd i memorijalna utrka Dino Eškinja

U nedjelju 7. kolovoza je u organizaciji Plivačkog kluba Dupin iz Biograda na Moru održan 17. plivački maraton Biograd 2022 u dužini 3500 m...

Ne propustite povijesni spektakl: Vitezovi vranski ovog vikenda u Vrani i Pakoštanima

U petak i subotu, 12. i 13. kolovoza od 18:00 sati, u blizini Maškovića hana u Vrani, bit će podignuti viteški tabori, srednjovjekovni sajmovi,...

Uz nastup Zorice Konđe u Sv. Filip i Jakovu svečano otvorena čitaonica

U subotu je u sklopu Dana Općine Sv. Filip i Jakov u "Staroj školi" održano svečano otvorenje prve čitaonice ikad u Sv. Filipu i...

Povezane vijesti

- Promo -