15.4 C
Biograd na Moru
29/09/2023 05:21

Braća Fantela imaju jasne ciljeve za 2023.

Najnovije

Biograd Boat Show slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor, što vodi do još jednog rekordnog...

Obilježavanje Nacionalnog dana multiple skleroze 2023. u Biogradu na Moru Obilježavanje Nacionalnog dana multiple skleroze 2023. u Biogradu na Moru

Savez društava multiple skleroze Hrvatske poziva vas na obilježavanje Nacionalnog dana multiple skleroze, 29.9.2023., 14 sati, Trg Kralja Tomislava...

Poruka direktora Staničića povodom Svjetskog dana turizma

Dragi turistički djelatnici i ljubitelji putovanja, 27. rujna u cijelome svijetu se obilježava Svjetski dan turizma pa vam ovom...

Šime i Mihovil Fantela ušli su u predolimpijsku godinu, u kojoj žele ostvariti normu za Igre u Parizu, ali i postići vrhunske rezultate na najvažnijim natjecanjima.

Približavamo se Olimpijskim igrama u Parizu, na kojima možemo očekivati još jedan dobar nastup hrvatske jedriličarske reprezentacije. Na Igrama bi se svakako trebala naći i braća Fantela, nakon što su prošle sezone osvojenom broncom na Svjetskom prvenstvu u Kanadi još jednom potvrdili da spadaju u sam vrh klase 49er.

Medalja je stigla u sezoni u kojoj je Šime imao problema s ozljedom ramena, ali se oporavio na vrijeme za najvažnija natjecanja. Sada Fantele započinju pripreme za novu sezonu, u kojoj ne samo što se dijele odličja, već i olimpijske norme.

“Najvažniji cilj nam je maksimalno se spremiti za Svjetsko prvenstvo u Scheveningenu. Prvih osam nacija tamo dobiva normu za Pariz, što bi značilo da bismo se nakon toga mogli u miru spremati za Olimpijske igre.” (izjava Šime Fantela)

Svjetsko prvenstvo u Nizozemskoj na rasporedu je od 11. do 18. kolovoza, a braća Fantela već krajem siječnja započinju svoje pripreme na otoku Lanzarote, do kojeg će doći nakon čak 27 sati putovanja trajektom iz Cadiza.

“Tamo su odlični uvjete za pripreme. Na jednom dijelu otoka imamo zaista velike valove, kakve nigdje drugdje nismo vidjeli, a mogu se naći i mirniji uvjeti s manjim valom. Vjetra ne manjka, od stabilnog do nestabilnog i baš je dobro mjesto za trenirati.” (izjava Šime Fantela)

Fantele su mnogo radile na fizičkoj pripremi ove zime, a u Lanzaroteu će imati priliku ocijeniti u kakvoj formi ulaze u sezonu, jer na moru će biti i druge vrhunske 49er posade. Zatim Šimu i Mihu potkraj ožujka čeka prvo veliko natjecanje u Palma de Mallorci, regata poznata pod nazivom Trofej princeze Sofije.

“To je uvod u sezonu i stvarno jaka regata. Svi dođu u Mallorcu puni snova i ispipavaju svoju formu, da vide kako su radili preko zime.” (izjava Šime Fantela)

Naši predstavnici u klasi 49er odlučili su 2023. godinu posvetiti prije svega jedrenju u Francuskoj. Iako se Olimpijske igre odvijaju većim dijelom u Parizu, jedriličarske medalje dijelit će se na samom jugu u Marseilleu i Fantele žele ove sezone što više vremena provesti iskušavajući teren na Azurnoj obali.

“U Marseilleu nas čekaju tipični mediteranski uvjeti jedrenja, s mistralom kao vjetrom koji može biti vrlo snažan. Tamo ćemo provesti velik dio ljeta, peti, šesti i sedmi mjesec, da bismo se što bolje upoznali s regatnim poljem.” (izjava Šime Fantela)

A nakon Svjetskog prvenstva u kolovozu uzbuđenjima nije kraj, jer 8. studenog u portugalskoj Vilamouri započinje Europsko prvenstvo.

“Odlika ove sezone je to što će biti iznimno duga. Nećemo moći dići sve četiri u zrak nakon Svjetskog prvenstva, već treba ostati u formi za Europsko prvenstvo, jer titula europskog prvaka ima svoju težinu. Onda slijedi kratka zima pa olimpijske pripreme. Zato sada kada krećemo na put do Kanarskog otočja i započinjemo pripreme, imam osjećaj kao da smo krenuli put Pariza!” (izjava Šime Fantela)

U svakom slučaju, Fantelama uspjesi na velikim natjecanjima nisu strani. Zajedno su u klasi 49er već osvojili svjetsko zlato i broncu, kao i europsku broncu. Ove sezone pokušat će tome dodati nove medalje, a cilj je i dodatno podići formu za lov na olimpijsko odličje u 2024. godini, koje bi za Šimu bilo drugo u karijeri, nakon nezaboravnog zlata na Olimpijskim igrama u Riju u klasi 470…

Najpopularnije

Grad Biograd bilježi porast broja stanovnika

Hrvatska ima manje od  4 milijuna stanovnika - 3.888.529, pokazuje popis stanovništva, na kojemu je popisano nešto više njih,...
- Promo -

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { ...

Tomislav Bralić i klapa Intrade snimili spot za pjesmu “Ostajem tu”

Ljubav prema Jadranu, moru, Dalmaciji, lokalitetu u kojem su odrasli, Tomislav Bralić i klapa Intrade predočili su pjesmom “Ostajem tu” Vinka Barčota, autora kojemu...

Biograd Boat Show slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor, što vodi do još jednog rekordnog Biograd Boat Showa! Dodano je...

Povezane vijesti

- Promo -