11.4 C
Biograd na Moru
31/01/2023 12:08

Filipijanska polupodmornica zaplovila u Saudijskoj Arabiji uz bok Guinnessovim rekorderima

Najnovije

Dokumentarni film KORLAT Luke Klapana u Gradskoj knižnici Benkovac

U organizaciji Ogranka Matice Hrvatske u Zadru i Gradske knjižnice Benkovac u petak 10. 02. 2023. u 19.00...

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA...
Inovativna turistička brodica semiSUBMARINE filipjanskog brodograditelja Agene Marin odnedavno plovi u Saudijskoj pustinji! Naime, tri su polupodmornice našle svoj dom u Rijadu, prijestolnici Saudijske Arabije, gdje se nalazi jedan od najatraktivnijih tematskih parkova na svijetu, Riyadh Boulevard World.

Park je inače dio nacionalnog festivala zabave i sporta, Riyadh Season, koji se svake godine održava od listopada do kraja ožujka, te nudi atrakcije poput sela Marvellovih superjunaka, Monopolija u ljudskoj veličini, zona s ‘virtualno stvarnim’ video igricama i mnogih drugih.

„Bilo je već više upita za tematske parkove, no drago mi je da smo prve polupodmornice prodali baš u Boulevard World u Rijadu. Naime, stajati uz bok svjetskim atrakcijama, franšizama i brandovima koji su ovdje dobili priliku ponuditi svoje sadržaje za nas je velika čast,“ kazao je direktor Agene Marin, Mladen Peharda.

Investitori parka, tvrtka SELA, oduševljeni su novom atrakcijom koja nosi hrvatski potpis, a posebno činjenicom da se izgradnja i isporuka tri plovila izvela u rekordnom roku od samo tri mjeseca. Naime, sve je trebalo biti spremno za spektakularno otvorenje BLVD World-a održano prije nekoliko tjedana uz poznate izvođače, vatromet i dron show.

Pored brojnih sadržaja koje spajaju tehnologiju, inovaciju i zabavu, park od ove godine ugošćuje svježeg rekordera iz Guinnessove knjige – najveću svjetsku LED sferu promjera 35 metara. Upravo oko ove sfere kruže tri hrvatske polupodmornice sa staklenim dnom, omogućujući gostima dvostruku zabavu – ispod i iznad vode. Organizatori su osmislili poseban podvodni show koji uključuje divovske hobotnice, morske pse i kornjače, dok se na palubi promatra atraktivna svjetlosna i video instalacija.

Tematski se park prostire na gotovo 90 hektara oko najveće umjetne lagune na svijetu, koja je nedavno također uvrštena u Guinnessovu knjigu rekorda, a osmišljen je kao ‘svijet u malom’. Posjetitelje se vodi kroz najpoznatije svjetske destinacije, gdje se na jednom mjestu nude arhitektonski, kulinarski i drugi doživljaji Italije, Maroka, Španjolske, Grčke, Kine, Japana, Meksika, Francuske, SAD-a i Indije.

Hrvatsku će polupodmornicu imati priliku doživjeti milijuni svjetskih posjetitelja koji godišnje hrle u Rijadovo popularno ‘igralište’ za obitelji i avanturiste željne nezaboravnih iskustava.

„Investitori svake godine nadopunjuju ponudu parka i grade nove atrakcije. Obzirom na to koliko su bili zadovoljni ovim poslom, već su otvoreni razgovori za nove projekte. U tijeku je idejna faza za nove proizvode koje za njih osmišljavamo.“ najavio je Peharda.

Inače, SemiSUBMARINE plovila su već 17 godina prisutna na domaćem i stranom tržištu, te su dosada izvezena na četiri kontinenta, u 17 zemalja svijeta. Ova inovativna turistička brodica nudi razgledavanje fascinantnog života ispod površine mora iz svog ostakljenog trupa, te panoramski pogled na obalu s palube. Postoje dvije verzije broda: manja za 12 te veća za 50 putnika.

Pored popularnih crvenih polupodmornica, tvrtka ima još dva inovativna proizvoda: Taxi Cat, prvi katamaran za hop-on-hop-off pomorske vožnje na kraće relacije te Solar Ferry, brodicu na solarni i električni pogon u atraktivnom retro dizajnu.

Najpopularnije

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { ...
- Promo -

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA potpisala je Sporazum o suglasnosti...

DKC Kino: Ove subote ne propustite Buvljak u kinu

Društveno kulturni centar KINO poziva Vas 28.siječnja 2023. u 10 sati na drugi buvljak u Svetom Filip i Jakovu Imate stvari koje ne trebate ali...

ŠRU Podlanica Biograd poziva na upis u školu ribolova

ŠRU "PODLANICA" BIOGRAD NA MORU POZIVA!!! UPIS U ŠKOLU RIBOLOVA Športsko ribolovna udruga "PODLANICA" Biograd na Moru nastavlja sa radom Škole udičarenja. Pozivaju se svi dosadašnji...

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se u Zagreb, u Tvornicu kulture,...

Povezane vijesti

- Promo -