8.4 C
Biograd na Moru
28/01/2022 12:17

Gaming industrija je nova, moderna i suvremena priča

Najnovije

Otkrivanje spomen ploče hrvatskom branitelju Borisu Bratiću u Islamu Grčkom

Povodom 29. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja Borisa Bratića , u organizaciji   Udruge 1.A satnije 113. Šibenske brigade ZNG , bit...

Održana online radionica o promicanju digitalnih vještina

Gosti predavači i sudionici online radionice o promicanju digitalnih vještina malih i srednjih poduzetnika za vrijeme pandemije razmijenili svoja...

Na području županije 555 novozaraženih, jedna osoba preminula

Na području Zadarske županije 555 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Novooboljeli izolaciju provode na područjima...

Premijer Plenković istaknuo je da je preko 50 posto tvrtki koje se bave gamingom registrirano u Novskoj. Naglasio je da će kroz program razvoja ovaj grad predstavljati magnet za mlade, koji će ovdje ostajati, ali dolaziti. Razvoj gaming industrije na ovom području vidi kao zaokruženu priču u kojoj Sisačko-moslavačka županija i grad Novska na vrlo cjelovit način idu u korak s četvrtom industrijskom revolucijom i digitalnom tranzicijom.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je danas u Novskoj, a uz njega su bili ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Posjet je započeo sastankom s gradonačelnikom Grada Novske Marinom Piletićem i sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom.

Potom je sudjelovao na otvorenju Učeničkog doma Srednje škole Novska. Premijer Plenković je tom prigodom istaknuo da je preko 50 posto tvrtki koje se bave gamingom registrirano u Novskoj.

Koncepcija razvoja magnet za mlade

“Privukli ste mlade iz cijele Hrvatske da dođu u Novsku i da žive ovdje, a i tržište nekretnina je dobilo novu dinamiku”, kazao je.

Naglasio je i da se Vlada prema Sisačko-moslavačkoj županiji odnosi s posebnom brigom, afinitetom i programom.

Jedan segment usvojenog programa je obnova nakon potresa, naveo je Plenković, a drugi je razvojni, u okviru kojeg je Vlada do maksimuma digla gospodarske potpore za male, srednje i velike poduzetnike.

Smatra da će cijela ta koncepcija razvoja, koja uključuje i suradnju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, ali i veliki broj novih obrta i mnogo veću zaposlenost u posljednjih pet godina u Novskoj, predstavljati magnet za mlade koji će ovdje ostajati, ali i dolaziti.

“To je ta dodana vrijednost koju vidim. Vlada će kroz programe stajati uz vas i podržavati vas i činiti život mladima ovdje još kvalitetnijim i boljim”, poručio je premijer.

Poduzetnički inkubator brendira i razvija Novsku

Predsjednik Vlade obišao je i Poduzetnički inkubator PISMO 2.

U izjavi za medije, premijer Plenković izrazio je zadovoljstvo posjetom Poduzetničkom inkubatoru koji je, prije svega, posvećen gaming industriji. Dodao je da je riječ o projektu koji brendira i razvija grad Novsku, ali i Sisak i Sisačko-moslavačku županiju.

Rekao je i da je projekt pokrenut od Razvojne agencije Simora, koja je u razvoju digitalne industrije prepoznala nišu i priliku za razvoj gaming industrije.

Vlada u hrvatski zakonodavni okvir uvrstila gaming industriju

Premijer je podsjetio da je Vlada 2017. godine u hrvatski zakonodavni okvir o audiovizualnim djelatnostima uvrstila i gaming industriju, a ministarstvo gospodarstva financijski je podržalo izgradnju Poduzetničkog inkubatora.

Dodao je da Hrvatski zavod za zapošljavanje svojim sredstvima prati programe po kojima svakih šest mjeseci dolazi 40 mladih koji se ovdje usavršavaju i to po konceptu Peer to Peer, što znači da oni koji su već nešto napravili u gaming industriji pružaju edukaciju onima koji se žele profilirati.

Premijer je kazao i da program za tehničare videoigara u Srednjoj školi Novska, koji je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja, ali i danas otvoreni Učenički dom omogućuju ciklus obrazovanja od srednje škole pa na dalje.

“Na taj način dajemo jednu novu, svježu, modernu i suvremenu sliku okrenutu budućnosti Sisačko-moslavačke županije”, poručio je Plenković.

 

Izvor : Vlada RH

Najpopularnije

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event)...
- Promo -

Zadarska županija ostvarila sjajne rezultate

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjet Zadarskoj županiji zaključio je u Domu Zadarske županije gdje je održao radni sastanak s županom Longinom i...

Vodič kroz finalna zimska sniženja u Bure Centru

Obratite pozornost i ne propustite priliku Ove subote, 29. siječnja, Bure Centar, organizira Đir finalnih zimskih sniženja. Đir je postati sinonim za dan u mjesecu...

AGRRA organizira online radionicu o promicanju digitalnih vještina

Ne propustite zanimljivu online radionicu o promicanju digitalnih vještina malih i srednjih poduzetnika za vrijeme pandemije Covid-19!   U četvrtak, 27. siječnja, s početkom u 10...

U županiji 483 slučaja zaraze, četiri osobe preminule

Na području Zadarske županije 483 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a četiri su osobe preminule. Novooboljele osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar(288), Benkovac(7), Biograd...

Povezane vijesti

- Promo -