11.4 C
Biograd na Moru
31/01/2023 12:13

Schumacher: Film o trijumfu i tragediji

Najnovije

Dokumentarni film KORLAT Luke Klapana u Gradskoj knižnici Benkovac

U organizaciji Ogranka Matice Hrvatske u Zadru i Gradske knjižnice Benkovac u petak 10. 02. 2023. u 19.00...

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se...

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA...

Corinna Schumacher ne može suspregnuti suze. Sjećanje na koban dan prije gotovo osam godina duboko pogađa suprugu višestrukog svjetskog prvaka Formule 1.

“Nikad nisam krivila dragoga Boga za to što se dogodilo. To je stvarno bila zla sreća. Nije mogla biti gora”, pripovijeda 52-godišnjakinja zastajkujući u govoru.

U Netflixovu dokumentarcu ‘Schumacher’, koji će biti dostupan od 15. rujna, Corinna prvi put javno govori o obiteljskom životu nakon tragedije u francuskim Alpama 29. prosinca 2013.

Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher pao je na skijanju i udario glavom o kamen. Unatoč skijaškoj kacigi pretrpio je teške ozljede mozga i danima je bio u životnoj opasnosti.

Nedostaje nam

Tek u posljednjim minutama dvosatnog filma, fanovi će dobiti neke informacije o situaciji u kojoj se danas nalazi.

“Živimo zajedno u našem domu, provodimo terapije, činimo sve da Michael bude bolje i da osjeti solidarnost naše obitelji”, rekla je Corinna.

“Nedostaje mi onaj Michael svaki dan, i ne samo meni, nedostaje djeci, obitelji, svome ocu, svima koji ga okružuju”.

“Ali Michael je ondje, drugačiji, ali je ondje i to nam svima daje snage”.

Schumacherova djeca, kći Gina-Maria (24) i sin Mick (22), opisuju oca kao zabavnog obiteljskog čovjeka.

“Nije pošteno što to više nije moguće”, kaže Mick koji je krenuo očevim stopama i ove sezone prvi put vozi Formulu 1.

Imao bi o mnogo čemu pričati s ocem. “Svega bi se odrekao samo za to”, kaže.

Obiteljske traume koje je izazvala Schumacherova nesreća postaju jasno prepoznatljive kako se film odvija. Ali oni koji očekuju svježe informacije o njegovu zdravstvenom stanju, što obitelj nikad nije javno objavila, bit će razočarani.

“Nije nam to bio cilj”, kaže Vanessa Noecker, koja je režirala film s Hanns-Brunom Kammertoensom i Michaelom Wechom. “A na kraju smo i mi imali taj zaštitnički instinkt”.

“Obitelj je vidjela film, jako im se svidio i potpuno stoje iza njega, čak i u teškim dijelovima”, rekla je Schumacherova dugogodišnja agentica Sabine Kehm.

Sad mi štitimo njega

Film prati Schumacherov život od mladenačkih početaka u kartingu do razvoja u svjetskog šampiona u Formuli 1, uključujući i neke tamnije trenutke preambicioznog vozača.

O njemu govore bivši vlasnik Formule 1,Bernie Ecclestone, šefovi njegovih momčadi Flavio Briatore, Jean Todt i Ross Brawn i suparnici poput Mike Hakkinena.

“Imao je karizmu vođe. To je bio njegov dar nama”, kaže Piero Ferrari, potpredsjednik tvrtke za koju je Schumacher pet od svojih sedam naslova.

Osim slomljene noge u sudaru u Silverstoneu, Schumacher je svoju automobilističku karijeru završio neokrznut.

Corinna Schumacher mislila je da se Michaelu više ništa ne može dogoditi otkako se ostavio utrkivanja.

Ali njegov anđeo čuvar, kako je to Corinna znala reći, napustio ga je u prosincu 2013.

Sudbinska planina u Netflixovu je dokumentarcu prikazana u crno-bijeloj boji. “Moramo nastaviti sa svojim životima”, kaže Corinna.

“Važno je da Michael može nastaviti sa svojim privatnim životom koliko to može biti. On je uvijek štitio nas, sad mi štitimo njega”.

Najpopularnije

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { ...
- Promo -

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

U srijedu 25. siječnja u sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA potpisala je Sporazum o suglasnosti...

ŠRU Podlanica Biograd poziva na upis u školu ribolova

ŠRU "PODLANICA" BIOGRAD NA MORU POZIVA!!! UPIS U ŠKOLU RIBOLOVA Športsko ribolovna udruga "PODLANICA" Biograd na Moru nastavlja sa radom Škole udičarenja. Pozivaju se svi dosadašnji...

DKC Kino: Ove subote ne propustite Buvljak u kinu

Društveno kulturni centar KINO poziva Vas 28.siječnja 2023. u 10 sati na drugi buvljak u Svetom Filip i Jakovu Imate stvari koje ne trebate ali...

Laibach objavili EP “Love Is Still Alive” ususret dolasku u Zagreb

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se u Zagreb, u Tvornicu kulture,...

Povezane vijesti

- Promo -