24.4 C
Biograd na Moru
26/09/2023 20:24

Uručeni ugovori za stručne prakse studentima vrijedni gotovo 100 milijuna kuna

Najnovije

Stanovnici Vrane moraju prokuhavati vodu za piće

Zbog zamućenja vode na izvorištu, mole se stanovnici mjesta Vrana, da vodu iz vodovodne mreže prokuhavaju prije korištenja za...

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama, 1000 poziva upomoć

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Obilježava se u spomen na 22. rujna 1999. kada su na...

Županijska skupština odobrila Zavodu za hitnu medicinu nabavu 15 novih vozila za sanitet i hitnu

U prvih šest mjeseci 2023. godine, Zadarska županija bez proračunskih korisnika ostvarila je 16 milijuna eura prihoda uz...

Svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih gotovo 100 milijuna kuna za unaprjeđenje kvalitete stručne prakse hrvatskih studenata održana je u ponedjeljak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu.

Ugovori su uručeni za 28 projekata u pojedinačnim iznosima između 2,4 i 4,5 milijuna kuna, ukupne vrijednosti 99.4 milijuna kuna, a osim nositelja uključena je i 51 partnerska organizacija.

Dodijeljeni su u sklopu Poziva Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”.

Tim će se projektima provoditi aktivnosti unapređenja kvalitete stručne prakse kao obveznoga ili izbornoga dijela studijskog programa te jačanje kompetencija osoblja visokih učilišta za razvoj modela učenja uz rad, što će omogućiti stjecanje praktičnih vještina za rad hrvatskih studenata i povećati njihovu zapošljivost, kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Do sada je Hrvatska za obrazovanje iz fonda ESF povukla više od 2,3 milijarde kuna, od čega za visoko obrazovanje oko milijardu kuna, kazala je ministrica i dodala da će na temelju paketa dodijeljena u ponedjeljak deset tisuća studenata dobiti bolje prilike na tržištu rada.

Dobitnici sredstava su Agronomski fakultet, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet prometnih znanosti, Filozofski fakultet, Geotehnički fakultet, Građevinski fakultet, Grafički fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Šumarski fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet i  Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Na popisu bespovratnih sredstava su i Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Pomorski fakultet i Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište u Splitu sa Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije, te Medicinskom fakultetu u Splitu.

Sveučilište Juraj Dobrila iz Pule, Građevinski i arhitektonski fakultet u Osijeku i Hrvatsko katoličko sveučilište također su nositelji projekta koji su dobili potporu, kao i Zagrebačka škola ekonomije i managementa,  Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, Veleučilište Baltazar u Zaprešiću, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Veleučilište u Karlovcu.

(Hina)

Najpopularnije

Grad Biograd bilježi porast broja stanovnika

Hrvatska ima manje od  4 milijuna stanovnika - 3.888.529, pokazuje popis stanovništva, na kojemu je popisano nešto više njih,...
- Promo -

Sportske tablice

Nogomet 1. HNL (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { ...

Tomislav Bralić i klapa Intrade snimili spot za pjesmu “Ostajem tu”

Ljubav prema Jadranu, moru, Dalmaciji, lokalitetu u kojem su odrasli, Tomislav Bralić i klapa Intrade predočili su pjesmom “Ostajem tu” Vinka Barčota, autora kojemu...

Grad Biograd na Moru na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom brine za obrazovanje gradske mladeži: 200€ za sve studente

. Gradonačelnik Grada Biograda na Moru, Ivan Knez, istaknuo je svoju snažnu predanost u obrazovanju i dobrobiti svojih sugrađana. U svojim naporima za oblikovanje svjetlije...

Povezane vijesti

- Promo -