30.4 C
Biograd na Moru
25/07/2024 12:04

Teniski balon na Višnjiku uz pomoć Ministarstva sporta i turizma

Najnovije

Počinje realizacija projekta izgradnje nogostupa u Raštanima Donjim

Općina Sv. Filip i Jakov uskoro će započeti s realizacijom projekta izgradnje nogostupa koji će se graditi u naselju...

OŠ Sv. Filip i Jakov : Produženi boravak za učenike od prvog do četvrtog razreda

OŠ Sv. Filip i Jakov objavila je informaciju o formiranju dva razredna odjela učenika u produženom boravku. - "...

Svečano obilježavanje Dana Općine Pakoštane: 31. srpnja 2024.

Dan općine obilježava se u sjećanje na akciju hrvatske vojske u Miranjama u kojoj je 31. srpnja 1991. poginuo...

Izvrstan primjer dobro osmišljene i realizirane suradnje niza subjekata.

Svojedobno osmišljen i prihvaćen plan ulaganja u teniski kompleks u sklopu Športskoga centra Višnjik u predstojećem će razdoblju ući u sljedeću fazu realizacije. Nakon podizanja i opremanja, uključujući i postavljanje rasvjete, sedam terena sa zemljanom podlogom – od čega je jedan teren glavni i s mogućnošću postavljanja tribina za nekoliko tisuća gledatelja – kao i triju terena s najkvalitetnijom mogućom betonskom podlogom, sljedeća faza je podizanje balona nad trima tvrdim terenima.

– Teniski kompleks u ŠC-u Višnjik izvrstan je primjer dobro osmišljene i realizirane suradnje niza subjekata, od Grada Zadra, Hrvatskoga teniskoga saveza, prije i Središnjega državnoga ureda za športa, a sada i Ministarstva turizma i sporta preko Uprave za sport – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Zahvat podizanja balona nad trima terenima s betonskom podlogom Ministarstvo sporta i turizma poduprijet će s 325 tisuća kuna.

– Predviđeni zahvat sastavnica je kontinuiranoga ulaganja u tenisku infrastrukturu, time i u sportsku i rekreacijsku infrastrukturu u ŠC-u Višnjik, u konačnici u segment sporta i rekreacije za cijeli Zadar, za Zadarsku županiju i za Republiku Hrvatsku. Ujedno je to i oblik snažnog poticaja razvoja teniske igre, tenisačica i tenisača, te sportskoga turizma.

Balon nad trima terenima s betonskom podlogom omogućit će uporabu tih terena cijelu godinu.

– To će u praksi značiti niz novih radnih sati i za natjecateljski i za rekreacijski tenis. ŠC Višnjik na taj će način u svako doba godine biti još atraktivnije i privlačnije odredište brojnim tenisačicama i tenisačima bez obzira jesu li početnici, natjecatelji ili rekreativci i kao takav i mjesto prikladno za organizaciju i održavanje kampova, priprema, različitih turnira domaćega i međunarodnoga karaktera i slično. Ubuduće će svi iz teniskoga miljea, kad dođu na Višnjik, imati optimalne uvjete jer će im pri ruci biti i dvorane i bazen i trim staza i drugi naši sadržaji kojima će se moći koristiti za sve svoje programe i aktivnosti – zaključuje Denis Karlović.

Teniski kompleks u sklopu ŠC-a Višnjik već se etablirao kao mjesto za održavanje niza priredaba, pa i najvećih svjetskih priredaba (npr. polufinala Davisova kupa Hrvatska – SAD, 2018. ili Adria Toura 2019.), a postavljanje balona u tzv. hladnom dijelu kalendarske godine, uz ostalo, još će ga više približiti svijetu tako privlačne igre, jedne od najraširenijih u svijetu.

Najnovije

Počinje realizacija projekta izgradnje nogostupa u Raštanima Donjim

Općina Sv. Filip i Jakov uskoro će započeti s realizacijom projekta izgradnje nogostupa koji će se graditi u naselju...
- Promo -

OŠ Sv. Filip i Jakov : Produženi boravak za učenike od prvog do četvrtog razreda

OŠ Sv. Filip i Jakov objavila je informaciju o formiranju dva razredna odjela učenika u produženom boravku. - " Obavještavaju se roditelji koji su...

Svečano obilježavanje Dana Općine Pakoštane: 31. srpnja 2024.

Dan općine obilježava se u sjećanje na akciju hrvatske vojske u Miranjama u kojoj je 31. srpnja 1991. poginuo poznati hrvatski bojovnik Miro Barešić...

“Vlajternativa”: Trinaesti po redu alternativni open – air festival 10.08. u Benkovcu

Benkovac će ovog ljeta ponovo biti domaćin jednog od najuzbudljivijih događaja alternativne glazbe i kulture – Vlajternativa festivala. Ovaj festival, koji traje već četrnaest...

Općina Sv. Filip i Jakov obilježit će Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Obilježavanje 5. kolovoza Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Općini Sv. Filip i Jakov PROGRAM: 7:30 -BUDNICA (od mehaničke radionice ) 7:45 - Polaganje...

Povezane vijesti

- Promo -